Van Geel legt uit: ''Je zoekt altijd naar de juiste mix''

Van Geel legt uit: ''Je zoekt altijd naar de juiste mix''

Na een gigantische verjonging in de eredivisie lijken clubs weer te keizen voor routine. Feyenoord, dat dit seizoen onder anderen Dirk Kuyt (35), Eric Botteghin (28), Jan-Arie van der Heijden (27) en Eljero Elia (28) aantrok, is één club die naar de leeftijden heeft gekeken in de selectie.

''Je zoekt altijd naar de juiste mix, maar je bent soms beperkt in je middelen en mogelijkheden," zegt technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad. ''Jonge spelers hebben begeleiding nodig. En dan vooral op het veld in tactische zin. Welke ruimtes bespeel je, wanneer moet je dat metertje naar rechts pakken, hoe gooi je een wedstrijd op slot.''

In 2006 haalde Van Geel, toen als technische man bij Ajax, de routiniers Jaap Stam en Edgar Davids naar Amsterdam. ''Dat waren voorbeelden, hoor. Ze deden extra dingetjes, bleven hangen na elke training om te oefenen op vrije trappen. En geen enkele andere speler durfde daardoor eerder van het trainingsveld te gaan."

Ook ADO Den Haag heeft zich in de transferzomer vooral gefocust op ervaren krachten. Hoofdtrainer Henk Fraser noemt oud-Feyenoorder Ruben Schaken als treffend voorbeeld. ''Kijk naar zijn lichaam en je weet hoe hij rekening houdt met voeding, hoe hij traint en wat hij aan krachttraining doet. Dat is investeren.''

Lees meer over
Eric Botteghin Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties