Bondscoach Guus Hiddink denkt na over stap terug

Bondscoach Guus Hiddink denkt na over stap terug

De kans is groot dat Guus Hiddink spoedig een stap terug doet als bondscoach van Nederland. De 68-jarige oefenmeester zal de KNVB uiterlijk half juli laten weten of hij doorgaat als bondscoach, of per meteen het stokje overdraagt aan Danny Blind en zelf de rol van ’supervisor’ op zich neemt. De KNVB staat open voor een eerdere aanstelling van Blind.

Hiddink heeft zijn ‘ideeën’ over een rol als senior-bondscoach. “Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen”, vertelt hij maandag in De Telegraaf. “Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn.” Hiddink gaat echter eerst op vakantie.

Bert van Oostveen staat open voor versnelde promotie van Blind, die eigenlijk pas na het EK als bondscoach aan de slag zou gaan. “Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn dan is ook voor de KNVB de tijd rijp. Zo niet dan is Guus in september nog bondscoach”, zo verzekert de directeur van de voetbalbond.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties