Ook Oranje baalt van blessure Kongolo

Ook Oranje baalt van blessure Kongolo

Woensdag volgt al weer een cruciaal duel voor Feyenoord. Op bezoek bij Heracles Almelo kan de Rotterdamse club zijn voorsprong op achtervolgers PSV en Vitesse vergroten tot vier punten. Dat moet trainer Ronald Koeman vermoedelijk doen zonder Terence Kongolo en Joris Mathijsen.

Kongolo verliet het duel van gisteren tegen Go Ahead Eagles voortijdig met een heupblessure. Hoewel speler en clubarts spreken over een blessure die alleszins meevalt is het nog maar de vraag of de linksback speelklaar is voor het doordeweekse duel. Mathijsen is ook nog onvoldoende hersteld, schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarin kan Koeman weer beschikken over spits Graziano Pellè. Tonny Vilhena, Erwin Mulder, Lex Immers en Jordy Clasie moeten oppassen dat zij geen duels gaan missen in de belangrijke slotfase. Zij staan allen op scherp.

Ook Oranje baalt van kwetsuur Kongolo (SoccerNews.nl)

Het zou goed kunnen dat Louis van Gaal opnieuw aan een vervanger moet gaan denken in aanloop naar het WK voetbal. Terence Kongolo zou meegaan als ‘rookie’, maar liep in het duel met Go Ahead Eagles mogelijk een zware heupblessure op. Dat meldt De Telegraaf.

Bij een voorsprong van 3-0 stortte Kongolo uit het niets naar de grond. Sinds de winterstop maakte de twintigjarige mandekker een grote ontwikkeling door en dat viel de kwaliteiten van de technische staf van Oranje ook op. Hij wordt intensief gevolgd en mede dankzij hem incasseerde Feyenoord in de afgelopen drie duels geen tegendoelpunt.

Feyenoord bekijkt maandag de ernst van het kwetsuur. Trainer Ronald Koeman: "Het schoot erin toen Terence wilde terugsprinten in een duel met Antonia. We moeten afwachten wat het precies is en hoe lang hij eventueel uit de roulatie is.”

Lees meer over
Lex Immers Kongolo Mathijsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties