De Visser juicht buitenland toe: 'Zie Vilhena niet beter worden'

De Visser juicht buitenland toe: 'Zie Vilhena niet beter worden'

Marco van Basten vertrok zelf ‘al’ op 22-jarige leeftijd naar het buitenland, maar wel met een aardige bagage: vier topscorerstitels, een kampioenschap en de voormalige Europa Cup II. Tegenwoordig kiezen Nederlandse voetballers op steeds jongere leeftijd voor een buitenlands avontuur, ook al wordt de kloof tussen de Eredivisie en de buitenlandse topcompetities steeds groter.

Piet de Visser juicht dat echter toe. De meesterscout van Chelsea is van mening dat de weerstand in de Eredivisie niet groot genoeg is voor talenten om zich goed te ontwikkelen. Talenten worden te veel gepamperd en te weinig op proef gesteld. “Ik zie een jongen als Tonny Vilhena dit seizoen bij Feyenoord niet beter worden. Bruno Martins Indi, een ander interessant talent, is zelfs op de bank terechtgekomen”, vertelt de talentenspeurder aan De Telegraaf.

“Ik denk dat Jeffrey Bruma en Karim Rekik op dit moment niet zover waren geweest als ze niet eerst naar Engeland waren gegaan.” De Visser erkent dat Nederland voor Chelsea een interessant land is en blijft om goed in de gaten te houden. “Maar we moeten ons in Nederland wel afvragen waarom er zoveel meer talent uit Afrika en ZuidAmerika doorbreekt bij de grote topclubs. Ons talent moet harder gaan trainen en mentaal gehard worden om die achterstand in te lopen.”

Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties