\'Er moet geleerd worden van de individuele fouten\'

\'Er moet geleerd worden van de individuele fouten\'

Met de kater van de 3-0 nederlaag tegen Ajax nog in het achterhoofd moet Feyenoord zich al weer opmaken voor de volgende topper. Zondag komt FC Twente op bezoek in de Kuip en moeten de Rotterdammers laten zien dat ze grote wedstrijden dit seizoen ook kunnen winnen. Metro vroeg oud- Feyenoorders Gaston Taument en Peter Houtman naar de oorzaken en de kansen tegen Twente. Uit bij PSV, FC Twente en Ajax ging Feyenoord met 3-0 van het veld. In tegenstelling tot vorig seizoen lukt het de Rotterdammers, ondanks de goede klassering, dit jaar niet om grote wedstrijden te winnen. Taument, jeugdtrainer bij de club, wijst op de wijzigingen in de ploeg.

“Je ziet toch dat z’n speler als Karim el Ahmadi het verschil maakte. Immers heeft meer diepgang, maar El Ahmadi is een aanjager, die je ook nog eens in de dekking kan aanspelen.” Waarom het in de uitduels niet wil lukken, vraagt Taument zich ook af. “Ze komen onder druk te staan en komen daar niet meer uit. Qua motivatie mag ‘t geen verschil zijn. In de beginfase zondag zag je bij Feyenoord ook wat de intentie was, maar je moet het ook nog eens goed uitvoeren.”

“Opvallend is dat Feyenoord wel degelijk en efficiënt speelt tegen de - met alle respect - kleinere ploegen dit seizoen, maar het niet kan brengen tegen de grote tegenstanders”, aldus Houtman, die stadionspeaker is in de Kuip. “Vorig seizoen was het vaak andersom. Maar we moeten reëel blijven. Feyenoord verloor ook verdiend. De spelers twijfelden tegen Ajax of ze moesten doordekken of terug moesten. Dan ga je lopen zwemmen. Daar ligt er een taak voor Koeman. Er moet geleerd worden van de individuele fouten.” Voor het duel met FC Twente verwachten de twee oud-spelers echter niet dat de nederlaag tegen Ajax door zal blijven werken. Houtman: “Die jongens zullen scherp staan. Die hebben geen trainer nodig om gemotiveerd te zijn voor dit soort duels.”

Ook Taument denkt van niet. “Koeman zit er dicht op, maar je moet ook niet te veel gaan zoeken naar oorzaken. Ajax was gewoon verder dan wij, constanter. Het lukt niet in uitwedstrijden. Thuis is een ander verhaal. En Twente heeft me in de laatste wedstrijden voor de winterstop ook niet echt overtuigd.” Volgens Houtman zijn zelfs de titelkansen niet helemaal verkeken. “Feyenoord heeft nu even een pas op de plaats moeten maken. Het is in de eredivisie echter zo wisselvallig, dat ze nog steeds meedoen.”

Lees meer over
Lex Immers Houtman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties