Kum: \'Heel leuk om Lex en Wes te treffen\'

Kum: \'Heel leuk om Lex en Wes te treffen\'

Christian Kum, verdediger van sc Heerenveen, staat woensdag voor een weerzien met twee goede voetbalvrienden. Met de Friese club treft hij Feyenoord in de KNVB Beker. Bij de Rotterdammers spelen Lex Immers en Wesley Verhoek.

Kum speelde in het verleden bij ADO Den Haag verschillende seizoenen samen met de twee voetballers. "We zijn goede vrienden. Ik heb nog altijd veel contact met ze. Over deze bekerwedstrijd hebben we het eigenlijk nog niet met elkaar gehad, maar dat zal straks wel komen", blikt Kum vooruit op de officiële website van sc Heerenveen.

"We gaan elkaar zeker berichtjes sturen als we weten of we spelen. Als ik centraal in de verdediging kom te spelen, zal ik waarschijnlijk te maken krijgen met 'Lex' en op de backpositie met 'Wes'. Ik vind het heel leuk om ze te treffen. Tegen Feyenoord spelen vind ik sowieso speciaal, omdat ik bij die club in de jeugd gespeeld heb."

Kum kijk uit naar het bekertreffen. "Bij ADO leefde de beker minder dan hier bij sc Heerenveen. We kwamen met ADO namelijk nooit zo ver in het toernooi. Wat dat betreft voelt zo’n achtste finale al heel wat, haha. Nu willen we natuurlijk ook door. Zeker omdat het in de competitie minder gaat, willen we het in de beker laten zien."

"Ik denk dat het zeker mogelijk is om met sc Heerenveen woensdag door te gaan naar de kwartfinale. Feyenoord is een goede ploeg, maar ik verwacht dat we het hen lastig gaan maken. Ik zie niet echt een favoriet in deze wedstrijd. Ik denk dat onze kansen fifty-fifty zijn", besluit de verdediger op het digitale thuis van zijn club.

Lees meer over
Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties