Van Persie heeft geen goed woord over voor Webb

Van Persie heeft geen goed woord over voor Webb

Robin van Persie had na afloop van de verloren WK-finale tegen Spanje geen goed woord over voor scheidsrechter Webb. "Waar was die man mee bezig'', stamelde de spits. "Die maakt gewoon in korte tijd drie grote fouten in een verlenging van de finale van het WK. Geloof me maar dat dit heel erg pijn doet."


"Ik had namelijk ook na die rode kaart van John Heitinga nog steeds het gevoel dat we wereldkampioen konden worden", vertelde Van Persie aan het ANP. "Met strafschoppen hebben we namelijk minimaal vijftig procent kans. Hij fluit vier minuten voor tijd echter niet voor een hoekschop en ziet even later ook nog even over het hoofd dat Iniesta buitenspel staat. Die Andrés Iniesta had niet eens meer op het veld mogen staan omdat hij eerder natrapte bij Mark van Bommel."

"Daarbij had ook Carles Puyol een tweede gele kaart moeten krijgen toen hij Arjen Robben probeerde te vloeren", vervolgde de aanvaller van Arsenal. "Dit is echt heel bitter. Luister, ik zeg niet dat het alleen aan de scheidsrechter ligt. We hebben namelijk zeker één hele goede kans gemist. Maar de arbiter is wel bepalend geweest. Of dat misschien komt omdat hij Spanje in een groepswedstrijd benadeeld heeft tegen Zwitserland? Ach, laat ik maar niets zeggen.''

Lees meer over
Spanje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties