"De tijd zal moeten leren of hij Liverpool sterker kan maken dan Klopp"

"De tijd zal moeten leren of hij Liverpool sterker kan maken dan Klopp"

Veel verschillende voetballers uit het verleden laten van zich horen wat betreft de komst van Arne Slot. Zo lieten bijvoorbeeld analisten Andy Gray, Richard Keys en Peter Schmeichel eerder al weten verrast te zijn door de komst van de 45-jarige trainer, terwijl voormalig speler van Chelsea, John Obi Mikel, juist wel positief is. Oud-speler van Liverpool, Robbie Fowler, moest Google gebruiken om de principes van Slot te achterhalen.

"Hij kwam op mij niet over als een kandidaat. Sterker nog, ik wist niets van Slot en de manier waarop hij speelt. Ik gebruikte Google om hem te ontdekken", zo begint Fowler zijn column in The Mirror. Toen hij de statistieken van Slot zag, was hij positief gestemd. "Maar de tijd zal moeten leren of hij Liverpool sterker kan maken dan Klopp. Dat wordt een lastige opgave."

"De spelers hebben bijna negen jaar onder Klopp gewerkt en ineens staat alles op het punt om te veranderen. Ze weten hoe Klopp traint, wat hij eist, hoe de voorbereiding op wedstrijden is.", vervolgt de speler die tussen 1993 en 2001 actief was bij Liverpool. Fowler vindt het belangrijk dat de club iemand kiest die het karakter van de club kan behouden. "Omdat er misschien moeilijke tijden in het verschiet liggen."

Omdat Liverpool en Feyenoord qua type club, bijvoorbeeld met beide een trouwe achterban, goed zijn te vergelijken met elkaar, verwacht Fowler dat de huidige trainer van de Rotterdammers wel kan slagen in Engeland. "Ik weet zeker dat ze goed onderzoek hebben gedaan en ik denk dat Slot een goede keuze is. Ze waren niet op zoek naar een snelle oplossing, maar naar een karakter die de supporters en de clubcultuur begrijpt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties