"Het verschil is dat Liverpool de spelers heeft om dat voetbal te spelen"

"Het verschil is dat Liverpool de spelers heeft om dat voetbal te spelen"

Als één van de grootste clubs in de wereld een nieuwe trainer gaat aankondigen, heeft uiteraard de hele voetbalwereld daar een mening over. Zo is dat dus ook bij de stap die Arne Slot gaat maken van Feyenoord naar Liverpool FC. In de studio van beIN Sports hadden oud-spelers het over de komst van de 45-jarige trainer.

"Hij is een fantastische trainer die het geweldig heeft gedaan bij Feyenoord", zo klinken de woorden van John Obi Mikel. De voormalig speler van Chelsea is de enige analist de echt te spreken is over Slot. "Hij laat het team het soort voetbal spelen dat Liverpool-fans ook graag willen zien. Aanvallend, druk vooruit, veel goals."

In Engeland wordt vooral gekeken naar Erik ten Hag. De oud-trainer van Ajax presteert bij Manchester United mede door alle blessuregevallen niet geweldig. Zo ziet ook presentator Andy Gray. "Het is exact dezelfde omschrijving die Manchester United-fans kregen van Erik ten Hag en hij heeft het tot nu toe ook niet laten zien." Mikel ziet echter wel een verschil: "Het verschil is dat Liverpool de spelers heeft om dat voetbal te spelen."

Gray blijft bij zijn standpunt. "Ik heb echt geen idee waar de naam van Slot ineens vandaan komt. Als je me twee weken geleden dertig keer had laten raden wie Jürgen Klopp zou opvolgen, had ik hem nog niet genoemd." Peter Schmeichel denkt met een simpele statistiek zijn de kijkers te overtuigen. "Feyenoord staat nu negen punten achter op PSV, is dat nou zo geweldig?"

Ten slotte is ook medepresentator Richard Keys nog niet enthousiast over de komst van Slot. "Ik probeer mezelf te verplaatsen in de fans van Liverpool. Ik ben verrast, maar niet onder de indruk. Ik kan je geen Nederlandse trainer noemen die is geslaagd in de Premier League. Misschien Hiddink of Van Gaal, maar niemand die over een lange periode succes heeft gehad. Arne Slot is een vermomde Erik ten Hag." Het is te hopen dat de analisten begin volgend seizoen anders zullen praten als zij de voetbalvisie van Slot zien.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties