Sebaoui: "De toekomst zal uitwijzen of dat bij Feyenoord mogelijk is"

Sebaoui: "De toekomst zal uitwijzen of dat bij Feyenoord mogelijk is"

Ilias Sebaoui draait een geweldig seizoen als Feyenoord-huurling bij FC Dordrecht. De 22-jarige middenvelder staat in de interesse van diverse Eredivisieclubs, terwijl in Rotterdam wordt gehoopt dat hij zijn contract gaat verlengen. In de Keuken Kampioen Divisie staat de teller op elf goals en zeven assists in dit seizoen.

"Er werd met mij afgesproken dat ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Feyenoord zal doormaken", vertelt Sebaoui in gesprek met Gazet van Antwerpen. "Het is fijn dat Feyenoord nu al zoveel vertrouwen in mij uitspreekt. Maar voorlopig ligt mijn focus nog volledig bij Dordrecht. We voelen dat we iets historisch kunnen neerzetten. En daar gaan we nog twee wedstrijden voor knallen."

De afgelopen jaren waren in Dordrecht simpelweg dramatisch, maar nu is de club in strijd om promotie naar de Eredivisie. FC Dordrecht staat momenteel op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. "We hadden wel al snel door dat we een sterke ploeg hadden. We zitten hier met vier jongens die worden uitgeleend door Feyenoord. De sfeer is uitstekend en we voetballen ook gewoon goed. De juiste stap? Ja, voor mij valt alles hier in zijn plooi. Het voetbal is minder fysiek dan in België. De Nederlandse manier van voetballen ligt me wel."

De prestaties van Sebaoui zijn dus niet alleen bij Feyenoord onopgemerkt gebleven. Naar verluidt hebben verschillende clubs uit het buitenland en de Eredivisie interesse getoond in de middenvelder. Zelf is hij er nog niet echt mee bezig. "Voor mij is het vooral belangrijk dat ik zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen. De toekomst zal uitwijzen of dat bij Feyenoord mogelijk is. Er werd met mij afgesproken dat ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Feyenoord zal doormaken. Maar ik heb geen haast, alles op zijn tijd. Dit seizoen ben ik alvast een veel completere speler geworden."

De Kuip als doel
Sebaoui steekt echter niet onder stoelen of banken dat het zijn droom is om ooit voor het eerste elftal van Feyenoord uit te komen. "Dordrecht ligt vlak bij Rotterdam. Ik beschik via de club over een appartement met zicht op het stadion. En ik heb dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd van Feyenoord gemist. De Kuip heeft iets magisch. Natuurlijk droom ik ervan om daar ooit te mogen spelen. Maar ik heb geen haast. Alles op zijn tijd. Dit seizoen ben ik alvast een veel completere speler geworden. En ik heb nog veel progressiemarge. Als ik nog beter wil worden, dan moet ik vooral véél spelen. Alleen zo zal ik er geraken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties