Gjivai Zechiël

Gjivai Zechiël is een jonge middenvelder - geboren op 1 juni 2004 - die vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar Feyenoord 1. Daar greep hij in de voorbereiding op het seizoen 2023/24 zijn kans: door zijn sterke optredens speelde hij zich in de kijker van trainer Arne Slot en mocht hij deel blijven uitmaken van de A-selectie.

Zechiël als jeugdspeler

Zechiël is een geboren Rotterdammer en draagt sinds zijn 14e het shirt van Feyenoord. Eerder speelde hij voor de amateurclubs Swift Boys en XerxesDZB, waarna hij werd opgepikt door Sparta. Nadat Feyenoord het talent overnam van de stadgenoot, doorliep Zechiël de verschillende jeugdelftallen op Varkenoord. In 2022 tekende hij zijn eerste profcontract en een jaar later mocht hij voor het eerst aansluiten bij Feyenoord 1.  

Debuut Zechiël

Zechiël speelde zijn eerste wedstrijden in Feyenoord 1 dus in de voorbereiding op seizoen 2023/24. Zijn officiële debuut volgde enkele weken later, in de thuiswedstrijd tegen Almere City (6-1). Zechiël kwam 13 minuten voor tijd in de ploeg voor Quilindschy Hartman en liet opnieuw een goede indruk achter. Uit zijn tranen na afloop bleek dat het de jonge middenvelder veel deed om in De Kuip te debuteren voor Feyenoord 1. Daarbij werd hij direct opgevangen door Lutsharel Geertruida, een speler die dezelfde route heeft afgelegd. "Het was supermooi dat Lutsha bij me kwam. We hebben alleen maar lieve jongens in de groep, maar Lutsha is dat zeker ja."

copyright proshots 22096102

Sterke en zwakke punten

Na zijn debuut vertelde Zechiël voor de camera van ESPN wat voor type voetballer hij is. "Ik zit altijd hoog in mijn energie, dat kan ik dit team brengen. Ik ben comfortabel aan de bal en kan creatief zijn. Waar ik beter in kan worden? Ik denk dat ik in mijn fysiek wel stappen kan maken zodat ik mijn duels wat makkelijker kan winnen."