Feyenoord O21 wint na de beker ook voorjaarskampioenschap

Feyenoord O21 wint na de beker ook voorjaarskampioenschap

Feyenoord Onder 21 heeft de voorjaarscompetitie zaterdagmiddag op een perfecte manier afgerond. De Rotterdammers hadden eigenlijk aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden, maar uiteraard moest het ook een mooie afsluiter worden. De leeftijdsgenoten van SC Cambuur werden dan ook met 5-0 verslagen op Varkenoord.

Het winnen van de competitie brengt dubbele gevoelens met zich mee. Feyenoord O21 heeft namelijk een perfect seizoen gedraaid met de bekerwinst en nu ook de schaal van de voorjaarscompetitie, maar toch maken de Rotterdammers geen kans op promotie. Een echte beloning is er dus niet voor de talenten uit Rotterdam, zo vindt ook trainer Melvin Boel. Feyenoord was afhankelijk van de jong-ploegen in de Tweede Divisie, maar zowel Jong Sparta als Jong Almere eindigden in het linkerrijtje.

Toch mag de focus nu vooral gelegd worden op het positieve gedeelte. De Rotterdammers hebben namelijk slechts één wedstrijd verloren in de voorjaarscompetitie en die goede vorm was ook tegen SC Cambuur duidelijk zichtbaar. Feyenoord kwam al na zeven minuten op voorsprong via een goed uitgespeelde aanval van Fabiano Rust en Nesto Groen.

Vervolgens gingen het elftal van Boel in de eerste helft door met aanvallen en dat werd ook beloond met twee prachtige doelpunten van uitblinker Joep van der Sluijs. Daarna was Feyenoord via Amir Rais en Rust heel dicht bij meer doelpunten, maar zowel de grote kans als penalty gingen naast. In de tweede helft werd de voorsprong nog groter dankzij doelpunten van Groen en aanvoerder Sem Valk.

Hoewel promotie naar de Tweede Divisie niet mogelijk is, wordt er wel een finale gespeeld tegen de najaarskampioen FC Twente/Heracles O21. De datum en tijdstip voor dat duel worden later officieel gecommuniceerd, maar de verwachting is dat het wordt gespeeld op zaterdag 8 juni.

Scoreverloop
7' | 1-0 | Groen
28' | 2-0 | Van der Sluijs
45' | 3-0 | Van der Sluijs
62' | 4-0 | Groen
66' | 5-0 | Valk

Opstelling Feyenoord O21
Berger; Arnaud, Valk, De Blok, Candelaria; Hokke, Kleijn, Van der Sluijs; Rais, Groen, Rust.

Wissels Feyenoord O21
Haksteeg, Giersthove, Netten, Plug, Zaal, Slory, Redmond.

Club Punten Doelsaldo
Feyenoord O21 33 +23
FC Groningen O21 27 +11
SC Cambuur O21 26 +7
De Graafschap O21 21 0
FC Twente/Heracles O21 21 +5
Go Ahead Eagles O21 12 -11
NEC O21 11 -7
PEC Zwolle O21 4 -23
Lees meer over
Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties