Feyenoord O21 verslaat FC Volendam O21 en wint bekertoernooi

Feyenoord Onder 21 heeft de eerste prijs van dit seizoen gewonnen. Zaterdagmiddag werd in een leeg Kras Stadion de finale van het bekertoernooi afgewerkt. De Rotterdammers kregen het nog lastig, maar wonnen wel met 0-1 van FC Volendam Onder 21.

De beloftenploeg van Feyenoord begon met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap en ook Gjivai Zechiël begon voor het eerst in de basis na zijn zware blessure. Leo Sauer, Jaden Slory en Antoni Milambo ontbraken wel wegens interlandverplichtingen en blessures. Toch kwam het elftal van Melvin Boel razendsnel op voorsprong tegen de ploeg die één divisie lager actief is.

Na een belangrijke actie van Nesto Groen was het Milan Hokke die al na vier minuten de bal tegen het net wist te krijgen. De wedstrijd ging vervolgens behoorlijk gelijkwaardig op, maar tot hele grote kansen kwamen beide ploegen niet. In de tweede helft werd FC Volendam steeds gevaarlijker, maar wist doelman Mannou Berger zich ook te bewijzen onder de lat. Met nog ongeveer tien minuten op de klok kon Groen de wedstrijd beslissen vanaf de penaltystip, maar de keeper van de thuisploeg hield zijn elftal in leven. Toch was het eindelijk Feyenoord die de prijs kon vieren in het vissersdorp.

Om tot de finale te komen heeft Feyenoord een lange route afgelegd. In augustus werd de eerste voorronde met 2-1 gewonnen van NAC Breda O21 en vervolgens werden ook Roda JC O21 (2-1), IJsselmeervogels O21 (2-3), FC Twente/Heracles O21 (na penalty's) en PEC Zwolle O21 (5-0) verslagen.

FC Volendam heeft geen tussenronde hoeven te spel en heeft dus één wedstrijd minder hoeven te winnen in het bekertoernooi. Toch werden Spartaan'20 O21 (6-0), ADO Den Haag O21 (na penalty's), Telstar O21 (na penalty's) en Excelsior O21 (3-2) verslagen.

Scoreverloop
4' | 0-1 | Hokke

Opstelling Feyenoord O21
Berger; Read, Valk, Netten, Candelaria; Hokke, Kleijn, Zechiël; Van der Sluijs, Groen, Rust.

Wissels Feyenoord O21
Haksteeg, Giersthove, Arnaud, Plug, Zaal, Rais, Redmond.

Competitie
In de competitie heeft Feyenoord O21 het kampioenschap zo goed als zeker binnen. De Rotterdammers moeten nog één wedstrijd spelen, maar hebben een voorsprong van drie punten op nummer twee FC Groningen O21. Het doelsaldo is ook ruim in het voordeel van Boel en zijn elftal. Om kans te maken op promotie naar de tweede divisie is Feyenoord afhankelijk van het resultaat bij Jong Almere City. De belofteploeg moet vanmiddag eigenlijk verliezen van directe concurrent HFC. In het geval dat de ploeg uit Almere gelijkspeelt, moet HHC Hardenberg winnen van nummer vier Katwijk om naar plek negen te klimmen.

Als Feyenoord de voorjaarscompetitie volgende week wint, wordt er nog een beslissingswedstrijd gespeeld tegen najaarskampioen FC Twente/Heracles O21. De ploeg uit Hengelo kan niet promoveren, maar in het reglement staat dat er desondanks wel een kampioenswedstrijd gespeeld moet worden. Als de Rotterdammers die wedstrijd winnen, wordt er een finale gespeeld tegen Jong Almere City om te bepalen wie er volgend seizoen in de Tweede Divisie speelt. Om die finale te kunnen spelen, moet Jong Almere City wel op plek tien of lager eindigen. Een ontzettend belangrijke zaterdagmiddag dus.

Jong Almere City komt om 15:30 uur in actie en het scoreverloop is hieronder live te volgen.