Promotie naar Tweede Divisie niet meer mogelijk voor Feyenoord O21

Promotie naar Tweede Divisie niet meer mogelijk voor Feyenoord O21

Terwijl Feyenoord Onder 21 zaterdagmiddag zelf de bekerfinale speelde tegen FC Volendam Onder 21, heeft het resultaat in Haarlem ervoor gezorgd dat de Rotterdammers niet meer kunnen promoveren naar de Tweede Divisie. Jong Almere City heeft de benodigde drie punten gepakt en eindigt zo op een veilige plek in de competitie.

De Rotterdammers kunnen volgend weekend de voorjaarscompetitie winnen en dan wordt er nog een beslissingswedstrijd gespeeld tegen najaarskampioen FC Twente/Heracles O21. De ploeg uit Hengelo kan niet promoveren, maar in het reglement staat dat er desondanks wel een kampioenswedstrijd gespeeld moet worden. Als die wedstrijd gewonnen wordt, zou er nog een finale op het spel staan tegen een Jong-team uit de tweede divisie. Echter moest Jong Sparta Rotterdam of Jong Almere City dan wel op plek tien of lager eindigen en juist dat is nu niet gebeurd.

De talenten uit Almere moesten zaterdagmiddag tegen Koninklijke HFC punten verspelen om op de tiende plek in de competitie te eindigen. Dat Feyenoord zo afhankelijk is van de prestaties bij andere teams is iets wat voor tot irritaties zorgt bij trainer Melvin Boel. "Wij kunnen kampioen worden, maar dan is het merkwaardig dat je niet direct de Tweede Divisie in kan. Waarom kan het niet in de Derde Divisie dan? Een beloning voor een titel, wie er ook kampioen wordt, moet er zijn. Feyenoord heeft zelf ooit ervoor gekozen niet mee te doen. Toen was het een pilot en die was succesvol. Daarna is er nooit meer een mogelijkheid geweest om je opnieuw aan te melden toch? Dat vind ik gek."

Lees meer over
Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties