Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

Het kalenderjaar 2019 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te blikken. Voor Feyenoord was het vooral een hectisch jaar, met zowel hoogte- als dieptepunten. In dit tweede deel van het driedelige jaaroverzicht van FR12.nl komen de maanden mei, juni, juli en augustus aan bod. Daarin onder andere het afscheid van twee clubiconen, de aanstelling van Sjaak Troost als technisch directeur, de drukke transferzomer en de seizoensstart onder Jaap Stam.

Mei

2 | Droomweek Achraf El Bouchataoui: nieuw contract tot 2022
Het is een droomweek voor Achraf El Bouchataoui (19). Maandag had de talentvolle middenvelder met twee goals een groot aandeel in de zege van Feyenoord Onder 19 in de mini-Klassieker, vandaag (donderdag) ondertekende hij een nieuwe verbintenis in De Kuip. De nieuwe overeenkomst – de huidige liep tot juli 2020 – bindt El Bouchataoui tot medio 2022 aan Feyenoord.

3 | Definitief: Feyenoord verhuurt Ramon ten Hove aan FC Dordrecht
Doelman Ramón ten Hove speelt volgend seizoen voor FC Dordecht. De 21-jarige Ten Hove wordt voor de duur van één seizoen verhuurd. De overeenkomst van Ten Hove bij Feyenoord loopt nog tot de zomer van 2021.

5 | Afscheid Van Bronckhorst en Van Persie na laatste thuisduel
Feyenoord neemt op zondag 12 mei na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag officieel afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Voor beide iconen is het na een prachtige periode de laatste thuiswedstrijd in dienst van Feyenoord, iets waar de club samen met de supporters op passende wijze bij stil wil staan.

6 | Definitief: Lewis op huurbasis naar FC Dordrecht
Noah Lewis speelt volgend seizoen voor FC Dordrecht. De 18-jarige Lewis wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Het contract van Lewis bij Feyenoord loopt nog tot de zomer van 2021.

8 | Kuip aangekleed voor afscheid clubiconen
Wie zich een dezer dagen rondom De Kuip begeeft, kan er niet meer omheen: alles draait komend weekend om het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Dat blijkt nu ook uit twee doeken die aan twee zijdes buiten het stadion zijn opgehangen, met daarop speciaal ontworpen afbeeldingen van de twee Feyenoorders.

10 | Vilhena: "Ik wil een stap hogerop maken, naar het buitenland"
Tonny Vilhena speelt al acht seizoenen in het eerste van Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kwam daarin tot 206 wedstrijden in de competitie. Deze zomer hoopt Vilhena een transfer naar het buitenland te maken. De wedstrijd tegen ADO Den Haag is mogelijk zijn laatste wedstrijd in De Kuip.

11 | Van Bronckhorst over zijn mooiste thuisduels en het afscheid
Voor Giovanni van Bronckhorst komend komende week een einde aan een periode van liefst twaalf jaar waarin hij onafgebroken een rol vervulde bij Feyenoord. Eerst na zijn terugkeer uit Barcelona als speler, daarna als assistent-trainer en de laatste vier jaar als hoofdtrainer van de club waar hij ooit ook begon. Zondag neemt hij officieel afscheid in De Kuip, maar: ‘Het blijft mijn huis, dat gevoel zal niet weggaan,’ aldus Van Bronckhorst in Studio Feyenoord.

12 | Feyenoord verliest van ADO Den Haag in De Kuip
Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van dit seizoen in De Kuip verloren. De Rotterdammers gingen met 0-2 onderuit tegen ADO Den Haag. Robin van Persie kreeg de grootste mogelijkheden van de wedstrijd, maar doelman Robert Zwinkels kon de 35-jarige spits van scoren afhouden. Eric Falkenburg en Sheraldo Becker waren trefzeker namens de bezoekers.

12 | Afscheid van Van Bronckhorst en Van Persie
Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie hebben afscheid genomen van Feyenoord en De Kuip. De 35-jarige aanvaller stopt definitief met voetballen en zet een punt achter zijn carrière. De 44-jarige trainer heeft besloten om te stoppen na dit seizoen en hoopt op een nieuwe uitdaging in het voetbal. Bekijk hieronder het afscheid helemaal terug.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

12 | Tribune Sportcomplex Varkenoord vernoemd naar Van Bronckhorst
Feyenoord heeft tijdens het afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie in De Kuip bekend gemaakt dat de tribune op het nieuwe Varkenoord vernoemd gaat worden naar Van Bronckhorst. De trainer gaf in een korte reactie aan het niet verwacht te hebben en vooral trots te zijn. ''Ik hoop dat veel talenten de weg naar De Kuip gaan volgen.''

13 | Supporters namen ook afscheid van Varkenoord
De wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag stond niet alleen in het teken van Robin van Persie en Giovanni van Bronkhorst. De twee iconen namen afscheid van De Kuip en de supporters. Ook was het de laatste PMDS op het huidige Varkenoord.

15 | Feyenoord sluit seizoen af met overwinning in Sittard
Feyenoord heeft het seizoen goed afgesloten in Limburg. Fortuna Sittard werd woensdagavond in het fonkelnieuwe uittenue met 1-4 verslagen door goals van Orkun Kökcü, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis, waardoor Giovanni van Bronckhorst met een overwinning afscheid nam van de club.

17 | Feyenoord bindt Abdel Belarbi tot 2022
Feyenoord is er wederom in geslaagd een talent uit de eigen jeugd vast te leggen. Abdel Belarbi (17) tekende vrijdagmiddag in De Kuip een overeenkomst die hem tot medio 2022 aan Feyenoord verbindt.

17 | Feyenoord legt jonge talenten Ben-David dos Santos en 't Zand vast
Feyenoord bereikte eerder al een principeakkoord met Shiloh ’t Zand en dat werd vrijdagmiddag in Business Unit 30 bekrachtigd met een handtekening. Kort daarvoor tekende Giuliany Ben-David dos Santos al zijn eerste contract. Beide spelers liggen per 1 juli tot medio 2022 vast in De Kuip.

18 | Feyenoord neemt afscheid van collega's
Directie, staf en selectie van Feyenoord hebben donderdag afscheid genomen van collega’s die de club na dit seizoen verlaten. Tijdens de traditionele afsluiting van het seizoen werden Giovanni van Bronckhorst, Martin van Geel, Robin van Persie, Jordy Clasie, Cuco Martina, Joris Delle en verzorger Fred Zwang bedankt voor bewezen diensten. Allen ontvingen onder meer een fraaie fotocollage, met hierin beelden van hun periode als Feyenoorder.

24 | Sjaak Troost wordt opvolger van Martin van Geel als TD
Sjaak Troost wordt de opvolger van Martin van Geel als technisch directeur van Feyenoord, dit meldt het Algemeen Dagblad. Het zou voorlopig gaan over de periode van een jaar. De bedoeling is dat er voor de periode daarna wederom een nieuwe technisch directeur aangesteld gaat worden.

25 | Kampioenswedstrijd Feyenoord Onder 19 definitief gestaakt
Vanmiddag om 14:30 stond het kampioensduel tussen Feyenoord Onder 19 en Ajax Onder 19 gepland. Na een half uur spelen werd de wedstrijd gestaakt en zojuist is bekend geworden dat de wedstrijd definitief niet hervat wordt.

27 | Rodney Huijgen tekent eerste profcontract
Rodney Huijgen heeft maandagmiddag in Business Unit 30 van De Kuip zijn eerste profcontract getekend. De overeenkomst bindt hem tot medio 2020 aan de club, met een eenzijdige optie voor Feyenoord om het contract met een jaar te verlengen. Het is een droom die uitkomt voor de geboren Dordtenaar: ‘Je ziet ploeggenoten hun eerste contract tekenen. Dat ik hier nu zelf sta, voelt nog steeds onwerkelijk.’

27 | VI: PSV wil Berghuis bij vertrek Bergwijn
Wanneer PSV Steven Bergwijn deze zomer verliest aan Ajax, hopen de Eindhovenaren op Steven Berghuis. Dit schrijft Voetbal International. Volgens ingewijden zouden er al informele contacten geweest zijn tussen Berghuis en PSV.

Juni

1 | Feyenoord O19 verspeelt titel in Amsterdam
Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd om in Amsterdam de titel te veroveren. De Rotterdammers hadden genoeg gehad aan een punt, maar verloren met 2-0. De wedstrijd zou eigenlijk vorige week gespeeld worden, maar werd toen na een half uur gestaakt wegens wangedrag van de aanwezige Ajax-supporters.

4 | Sinisterra maakt indruk bij Colombia Onder 20
Luis Sinisterra heeft zich met Colombia Onder 20 geplaatst voor de kwartfinales van het WK Onder 20. De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in de achtste finales eindigde na verlenging in 1-1, waarna de Colombianen de strafschoppen beter namen. Sinisterra werd na de eerste helft van de verlenging gewisseld en nam zodoende geen strafschop. Colombia Onder 20 staat vrijdag 7 juni in de kwartfinale tegenover Oekraïne of Panama.

4 | Topweek voor jeugdspeler Twan van der Zeeuw
Jeugdspeler Twan van der Zeeuw heeft dinsdagmiddag zijn eerste contract bij Feyenoord getekend. De driejarige verbintenis is het volgende hoogtepunt in een paar dagen tijd voor de zestienjarige Van der Zeeuw, die afgelopen zaterdag met Feyenoord Onder 17 nog de beker won. ‘Een hele bijzondere afsluiting van dit seizoen,’ aldus de blije verdediger.

13 | Oud-Feyenoorder Nico Roodbergen overleden
Feyenoord heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van oud-speler Nico Roodbergen. De voormalig linksback overleed zondag op 83-jarige leeftijd.

14 | Principeakkoord: Nieuw contract voor Jørgensen
Feyenoord heeft met Nicolai Jørgensen een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis. De 28-jarige Deens international zet na zijn vakantie zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot 2022 aan de club verbindt. Het huidige contract van de spits loopt tot medio 2021.

19 | Nieuw contract tot 2022 voor Jens Toornstra
Na de contractverlenging van Nicolai Jørgensen heeft Feyenoord nu ook een principeakkoord bereikt met Jens Toornstra over een langer verblijf. De 30-jarige middenvelder zet na de zomerstop zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2022. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2021. Tevens hebben Feyenoord en Toornstra de intentie uitgesproken dat Toornstra na zijn voetbalcarrière voor de club behouden blijft.

20 | Feyenoord stalt Ian Smeulers bij FC Dordrecht
Ian Smeulers speelt volgend seizoen voor FC Dordrecht. De 19-jarige linksback wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Het contract van Smeulers bij Feyenoord loopt nog tot de zomer van 2021.

20 | Doelman Nick Marsman naar Feyenoord
Feyenoord heeft een principeakkoord bereikt met doelman Nick Marsman. De 28-jarige doelman komt transfervrij over van FC Utrecht en tekent binnenkort een contract voor twee jaar dat hem tot 2021 aan de club verbindt.

20 | FK Krasnodar en Feyenoord bevestigen transfer Vilhena
Feyenoord heeft donderdagmiddag met FK Krasnodar een akkoord bereikt over de aanstaande transfer van Tonny Vilhena naar de club uit Rusland. Het was het eerste onderhoud tussen beide clubs, die in goed en constructief overleg tot een akkoord konden komen. Vilhena, die nu met vakantie is, moet zelf nog zijn spelerscontract ondertekenen bij Krasnodar.

24 | Stam wil dominant en attractief voetbal spelen
Jaap Stam is begonnen aan zijn klus bij Feyenoord en heeft een duidelijk doel voor ogen. De trainer wil dominant en attractief voetbal spelen met de Rotterdamse club. Bij balverlies moet er een bepaalde vechtlust in het team ontstaan en op de juiste momenten druk zetten met het hele team om snel weer in balbezit te komen.

29 | Feyenoord introduceert klassiek thuistenue 2019-2020
Feyenoord en adidas presenteren met trots het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2019-2020. Het nieuwe thuisshirt is dit jaar volledig opgebouwd uit het voor onze club zo kenmerkende half om half rood-wit. Op het thuisshirt prijkt in het zwart bovendien de nieuwe shirtsponsor Droomparken.

29 | Feyenoord verslaat Putten in eerste oefenwedstrijd
Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een overtuigende uitslag neergezet. SDC Putten werd met 0-6 verslagen. Vente, Azarkan en Summerville zorgden voor rust voor de doelpunten. In de tweede helft waren dat Bannis, Touré en El Bouchataoui.

30 | Vuurwerk en vlaggen tijdens eerste openbare training
Feyenoord heeft vandaag de eerste openbare training van het seizoen 2019-2020 van het seizoen afgewerkt. De ploeg van Jaap Stam kwam 11:00 uur het veld op om zich te presenteren aan de supporters. De club had bovendien in samenwerking met FSV De Feijenoorder en supportersgroep De Noordzijde een mooie sfeeractie voorbereid. Enkele beelden zijn hieronder te bekijken.

Juli

5 | Feyenoord versterkt zich met Luciano Narsingh
Luciano Narsingh is Feyenoorder. De 28-jarige buitenspeler komt transfervrij over van Swansea City en tekent in De Kuip een contract voor twee jaar, tot medio 2021. De transfer werd vrijdag na een geslaagde medische keuring definitief afgerond.

6 | Feyenoord wint van FC Dordrecht dankzij Azarkan
Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers versloegen FC Dordrecht met 1-2. De doelpunten vielen in de tweede helft. Marouan Azarkan was de man van de wedstrijd en wist twee keer te scoren.

7 | Leroy Fer traint bij Feyenoord en gaat mee naar Oostenrijk
Leroy Fer gaat de komende tijd meetrainen met de selectie van Feyenoord. Bij de club waar hij werd opgeleid, doorbrak en acht seizoenen geleden vertrok, wil de 29-jarige middenvelder zo volledig herstellen van zijn laatste blessure en weer wedstrijdfit worden.

8 | Middenvelder Liam Kelly van Reading naar Feyenoord
Feyenoord heeft met Liam Kelly een nieuwe versterking binnen. De 23-jarige Ierse middenvelder komt per direct over van het Engelse Reading en tekent in De Kuip een contract voor drie seizoenen, tot medio 2022.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

10 | Feyenoord wint van SV Darmstadt 98 in Oostenrijk
Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd in Oostenrijk met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een voorsprong na een doelpunt van spits Dylan Vente uit een corner van Jens Toornstra. Wouter Burger tikte slim door op Vente.

12 | Red Bull Salzburg in oefenduel te sterk voor Feyenoord
Feyenoord is tegen Red Bull Salzburg voor het eerst in de voorbereiding onderuitgegaan. De Oostenrijkers waren met 3-1 te sterk. In de tweede helft kwam Salzburg tot een 3-0 voorsprong, waarna Wouter Burger nog iets terugdeed namens Feyenoord.

17 | Feyenoord en FSV De Feijenoorder verstevigen samenwerking
Feyenoord en FSV De Feijenoorder hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten. Met deze stap onderschrijven beide partijen elkaar te willen ondersteunen en versterken, met begrip voor elkaars – onafhankelijke – positie.

17 | Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord
Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord. Een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de te varen koers is de reden dat de algemeen directeur de club zal verlaten.

17 | Feyenoord in eigen huis onderuit tegen effectief Panathinaikos
Feyenoord is in de eerste oefenwedstrijd in de eigen Kuip hard onderuit gegaan. De ploeg van Jaap Stam verloor met 0-3 van Panathinaikos. Feyenoord kreeg kans na kans, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant waren de Grieken wel uiterst effectief.

19 | Eerste profcontract voor Denzel Owusu
De dag van Feyenoords 111-de verjaardag is voor Denzel Owusu nog iets specialer geworden. Het zestienjarige talent uit de eigen jeugdopleiding heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een eerste profcontract in De Kuip. Owusu is daarmee tot 2022 aan de club verbonden.

20 | Feyenoord wint van Karlsruher SC, Fer in de basis
Feyenoord heeft vandaag besloten geoefend tegen Karlsruher SC. De Rotterdammers hebben de wedstrijd met 1-0 gewonnen dankzij een doelpunt van Ridgeciano Haps, die een goede indruk maakte. Leroy Fer speelde een helft mee tegen de Duitsers.

21 | Kökcü bevestigt: "Ik heb gekozen voor Turkije"
Orkun Kökcü heeft het nieuws bevestigd: de 18-jarige middenvelder vervolgt zijn interlandcarrière bij Turkije. De Feyenoorder heeft meerdere gesprekken gehad met de Turkse bond en heeft zijn keuze gemaakt op zijn gevoel. ''Ik heb de laatste tijd veel gesproken met de Turkse bond. Ik heb een gesprek gehad met mijn zaakwaarnemer en de trainers daar.''

24 | Feyenoord speelt gelijk tegen Angers SCO
Feyenoord is woensdagavond in de Kuip tegen het Franse Angers SCO niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Leroy Fer, die nog steeds proefspeler is, begon in de basis. Luciano Narsingh maakte zijn officieuze debuut.

25 | Feyenoord legt Leroy Fer voor één jaar vast
Feyenoord en Leroy Fer hebben overeenstemming bereikt over een eenjarig contract met een optie om het contract met een jaar te verlengen. De 29-jarige middenvelder, die sinds begin juli al meetrainde met Feyenoord, ligt daarmee in ieder geval tot juli 2020 vast in De Kuip.

26 | 'Gesprek met Tapia levert niets op: Peruviaan blijft in De Kuip'
Het stoom kwam onlangs uit de oren van Sjaak Troost toen hem werd gevraagd naar de situatie van Renato Tapia bij Feyenoord. De technisch manager bonjourde de Zuid-Amerikaans international zowat naar de uitgang, ondanks zijn doorlopende contract en het feit dat Tapia zelf graag bij Feyenoord blijft.

28 | Feyenoord verliest openingswedstrijd van Southampton
Feyenoord heeft de tradtionele openingswedstrijd van het seizoen nipt verloren. Southampton was in De Kuip met 1-3 te sterk. Orkun Kökcü maakte het enige doelpunt namens de Rotterdammers. Voor Sam Larsson en Sven van Beek zat de wedstrijd er al snel op; beide spelers vielen geblesseerd uit.

31 | Kökcü: "Poulefase van de Europa League halen"
Orkun Kökçü is de man van wie Feyenoord veel verwacht aankomend seizoen. De 18-jarige middenvelder heeft een goede voorbereiding gedraaid en is klaar voor het echte werk. Kökçü heeft een duidelijk doel voor ogen. ''Ja, de poulefase van de Europa League halen. En dat kunnen we. Voor die uitdaging staan we.''

Augustus

4 | Oud-trainer Bengtsson overleden
Gunder Bengtsson, voormalig coach van Feyenoord, is overleden. Dit bevestigde een woordvoerder van de Rotterdamse club zondagmorgen. De Zweed is 73 jaar geworden.

4 | Nieuw contract voor Steven Berghuis tot 2022
Na de contractverlengingen van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra heeft Feyenoord ook een akkoord bereikt met Steven Berghuis over een langer verblijf. De 27-jarige aanvaller zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2022. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2021.

4 | Feyenoord speelt in slotfase gelijk tegen Sparta
Feyenoord is ontsnapt aan een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Sparta Rotterdam kwam in De Kuip twee keer op voorsprong, maar even vaak kwam de ploeg van hoofdcoach Jaap Stam terug. Steven Berghuis maakte de 1-1, waarna invaller Sam Larsson in de 95ste minuut de 2-2 maakte.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

6 | Zware operatie voor Carlo de Leeuw
Carlo de Leeuw (58) wordt volgende week in het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen geopereerd aan zijn tong. Bij de oud-speler en huidig materiaalman van Feyenoord werd in de aanloop naar het huidige seizoen tongkanker geconstateerd wat een zware, waarschijnlijk ruim 12 uur durende operatie nodig maakt.

7 | Feyenoord bevestigt: St. Juste op weg naar FSV Mainz
Jeremiah St. Juste maakt vrijwel zeker per direct de overstap naar 1. FSV Mainz 05. Voor de 22-jarige verdediger ligt bij de club uit de Bundesliga een contract voor vier seizoenen klaar. St. Juste had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2021.

7 | George Johnston is speler van Feyenoord
Feyenoord heeft zich weten te versterken met verdediger George Johnston. De 20-jarige Schot komt over van Liverpool en tekent een contract voor twee jaar met een optie om het contract met een jaar te verlengen. Johnston gaat bij Feyenoord met rugnummer 14 spelen.

7 | Rick Karsdorp op huurbasis terug bij Feyenoord
Rick Karsdorp keert op huurbasis terug bij Feyenoord. Daarmee is hij na ruim twee jaar terug in De Kuip, nadat hij in de zomer van 2017 werd getransfereerd naar AS Roma. De 24-jarige verdediger wordt voor het seizoen 2019-2020 gehuurd van de Italiaanse club.

8 | Feyenoord verslaat Dinamo Tbilisi ruim in heenwedstrijd
Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League gewonnen. De Rotterdammers versloegen FC Dinamo Tbilisi met 4-0 dankzij een doelpunt van een sterk spelende Luis Sinisterra, een eigen doelpunt van Davit Kobouri en Steven Berghuis was trefzeker vanaf de stip. Luciano Narsingh bepaalde de eindstand op 4-0. De return volgende week is daarom slechts een formaliteit.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

11 | Feyenoord stelt teleur in Friesland en morst punten
Feyenoord heeft na de eerste twee competitiewedstrijden nog geen overwinning geboekt. Na het gelijkspel in De Kuip tegen Sparta Rotterdam (2-2) moest het team van hoofdcoach Jaap Stam het ook in Friesland doen met een gelijkspel: 1-1.

15 | Feyenoord komt niet in de problemen in return tegen Tbilisi
Feyenoord is in de return van het tweeluik met Dinamo Tbilisi niet in de problemen gekomen. Een saaie ontmoeting eindigde in 1-1. Eric Botteghin maakte het enige Rotterdamse doelpunt.

15 | Verdonk onderweg naar FC Twente
Calvin Verdonk is onderweg naar FC Twente. Ook Feyenoord zelf heeft de transfer inmiddels bevestigd. De linksback wordt voor een halfjaar verhuurd aan de club uit Enschede. Het contract van Verdonk bij Feyenoord loopt nog tot medio 2020.

16 | Feyenoord bevestigt komst Ié
Feyenoord heeft opnieuw een defensieve kracht weten te binden. Edgar Miguel Ié (25) en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de huur van één seizoen. Ié komt over van Trabzonspor.

17 | Robert Eenhoorn voorlopig niet beschikbaar voor Feyenoord
Feyenoord heeft nog altijd geen geschikte opvolger gevonden voor Jan de Jong. Robert Eenhoorn van AZ was degene die hem zou moeten opvolgen, maar de problemen met het AZ-stadion, waar eerder deze week het dak instortte, maken een vertrek bij de club niet mogelijk.

18 | Feyenoord ook niet langs FC Utrecht
Jaap Stam wacht nog altijd op zijn eerste competitiezege als trainer van Feyenoord. De Rotterdamse ploeg nam het zondag op tegen FC Utrecht. Beide teams moesten na negentig minuten spelen genoegen nemen met één punt, al leek Feyenoord op basis van de tweede helft recht op meer te hebben. Ook de twee voorgaande competitiewedstrijden speelde Feyenoord gelijk.

19 | Emil Hansson maakt overstap naar Hannover 96
Emil Hansson maakt per direct de overstap naar Hannover 96. De 21-jarige aanvaller tekent bij de club uit de Bundesliga 2. een contract voor drie seizoenen. Hansson had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2020.

20 | Wehrmann definitief op huurbasis naar FC Dordrecht
Jordy Wehrmann speelt dit seizoen voor FC Dordrecht. De 20-jarige middenvelder wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Het contract van Wehrmann bij Feyenoord loopt nog tot juli 2021, met een optie voor Feyenoord om een jaar te verlengen.

22 | Feyenoord met één been in Europa League na ruime zege
Feyenoord heeft in De Kuip een goede uitgangspositie neergezet voor de return tegen Hapoel Beer Sheva. De Israëliërs werden in de heenwedstrijd met 3-0 verslagen. Sam Larsson zorgde voor het enige doelpunt voor rust, na rust bracht Leroy Fer met twee treffers de eindstand op 3-0.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

23 | Dylan Vente verhuurd aan RKC Waalwijk
Dylan Vente speelt de rest van het seizoen bij RKC Waalwijk. De 20-jarige spits wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de Brabantse promovendus. Vente heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2022.

29 | Feyenoord naar groepsfase Europa League
Feyenoord zit morgen in de koker tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers hebben de uitwedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva met 3-0 weten te winnen.

Jaaroverzicht 2019 (2): Afscheid van twee clubiconen

30 | Nieuwkoop na contractverlenging verhuurd aan Willem II
Bart Nieuwkoop speelt de rest van dit seizoen bij Willem II. De 23-jarige rechtsback wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan de Eredivisionist uit Brabant. Nieuwkoop had bij Feyenoord nog een contract tot medio 2020 maar heeft dit contract onlangs verlengd tot medio 2021 met een optie voor Feyenoord om met een seizoen te verlengen.

30 | Feyenoord verhuurt Summerville aan ADO Den Haag
Crysencio Summerville speelt dit seizoen voor ADO Den Haag. De 17-jarige aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd aan de club uit de Hofstad. Summerville heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2021.

30 | Feyenoord loot FC Porto, Young Boys en Rangers FC
Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen FC Porto, BSC Young Boys en Rangers FC. De Rotterdammers werden vrijdagmiddag tijdens de loting in Monaco gekoppeld aan deze drie tegenstanders en zijn ingedeeld in poule G.

Lees meer over
De Kuip PSV Willem II martin van geel Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst Steven Berghuis Ridgeciano Haps Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Dylan Vente Calvin Verdonk Jordy Wehrmann Ramón ten Hove Luis Sinisterra FC Utrecht ajax ADO Den haag Fortuna Sittard Jan de Jong Achraf El Bouchataoui Rick Karsdorp Renato Tapia SDC Putten Nick Marsman Crysencio Summerville Marouan Azarkan Naoufal Bannis Liam Kelly Leroy Fer George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties