Afscheid Van Bronckhorst en Van Persie na laatste thuisduel

zondag 5 mei 2019 12:59 188.850 keer bekeken 923 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord neemt op zondag 12 mei na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag officieel afscheid van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Voor beide iconen is het na een prachtige periode de laatste thuiswedstrijd in dienst van Feyenoord, iets waar de club samen met de supporters op passende wijze bij stil wil staan.

Van Bronckhorst zwaait na vier seizoenen af als hoofdtrainer in De Kuip. Daarmee komt er een einde aan een uiterst succesvolle periode, waarin liefst vijf prijzen werden veroverd. Onder leiding van de 106-voudig international werd Feyenoord in 2017 na achttien jaar weer landskampioen en konden daarnaast de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal tweemaal worden toegevoegd aan de prijzenkast.

Van Persie beëindigt na dit seizoen een fantastische carrière. De sierlijke aanvaller sluit af bij de club waar hij opgroeide en waar hij in zijn debuutseizoen als prof direct de UEFA Cup veroverde. Na doelpuntrijke en succesvolle jaren in de Premier League bij Arsenal en Manchester United en het Turkse Fenerbahçe, keerde de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal begin 2018 terug in Rotterdam. Zodoende kon het legioen nog anderhalf jaar genieten van Van Persie, die met twee prijzen bij Feyenoord afsluit in stijl.

Reden genoeg voor een waardig afscheid in een volle Kuip. Wat er aanstaande zondag na afloop precies op het programma staat, blijft nog even geheim. Wel vraagt Feyenoord alle aanwezige supporters om na het laatste fluitsignaal op hun plek te blijven zitten en zo twee groot Feyenoorders het afscheid te geven dat zij verdienen.

Gerelateerd nieuws
923 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 264 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73591 leden - Op dit moment zijn 1020 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved