Droomweek Achraf El Bouchataoui: nieuw contract tot 2022

donderdag 2 mei 2019 12:00 125.500 keer bekeken 373 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Het is een droomweek voor Achraf El Bouchataoui (19). Maandag had de talentvolle middenvelder met twee goals een groot aandeel in de zege van Feyenoord Onder 19 in de mini-Klassieker, vandaag (donderdag) ondertekende hij een nieuwe verbintenis in De Kuip. De nieuwe overeenkomst – de huidige liep tot juli 2020 – bindt El Bouchataoui tot medio 2022 aan Feyenoord.

Vanaf zijn vijfde doorliep El Bouchataoui alle jeugdelftallen op Varkenoord, waarna in maart 2017 een eerste profcontract volgde. Dit seizoen speelde hij wedstrijden in zowel Jong Feyenoord als Onder 19, dat na de zege op Ajax O19 bovenaan staat. Het nieuwe contract maakt de middenvelder gelukkig. ‘Dit is een belangrijke volgende stap voor mij,’ reageerde hij na de ondertekening.

Technisch directeur Martin van Geel geeft aan dat El Bouchataoui goede stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling: ‘Achraf heeft een goed spelinzicht en een sterke traptechniek. We willen hem de kans geven om hier bij Feyenoord, wat zijn club is sinds de F-jes, door te breken en het eerste elftal te bereiken. Hij zal dan ook in de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 mee gaan trainen op 1908 om zich zo te kunnen bewijzen.’

Dat de jeugdinternational alles op alles gaat zetten om te slagen, is voor hem bijna een vanzelfsprekendheid: ‘Ik zie natuurlijk hoe snel het is gegaan voor Orkun en Tyrell. Bij Feyenoord is de kans er gewoon voor eigen jeugd om door te breken. Het is heel mooi om je harde werken beloond te zien worden met een hernieuwd contract, maar het is een signaal om minstens even hard te blijven werken om die stap naar Feyenoord 1 te maken,’ aldus El Bouchataoui.

Gerelateerd nieuws
373 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 119 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72610 leden - Op dit moment zijn 876 mensen actief, waarvan 186 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved