Feyenoord wil door met Minteh: ''Newcastle komt daarover praten''

Feyenoord wil door met Minteh: ''Newcastle komt daarover praten''

Yankuba Minteh moet ook volgend seizoen op huurbasis uitkomen voor Feyenoord. De Rotterdammers zijn overtuigd en zetten in op een langer verblijf van de talentvolle aanvaller. Minteh bewijst vooral de laatste weken een stijgende lijn te pakken te hebben. De buitenspeler wordt momenteel tot het einde van het seizoen gehuurd van Newcastle United.

''Newcastle United komt in april daarover praten'', bevestigt algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese in het Algemeen Dagblad. De vraag is wat de Engelsen zelf voor ogen hebben met Minteh. Het is bekend dat de club uit de Premier League blij is met de manier waarop de aanvaller zich ontwikkelt in het drukzetten. ''Hij wordt steeds beter. Zijn snelheid is ongelooflijk en hij is nog heel jong'', ziet ook Te Kloese.

Trainer Arne Slot was onlangs lovend over Minteh. De 19-jarige Gambiaan werd door critici wel eens een blind paard genoemd, maar daar wil Slot niks van weten. ''Ik denk dat er nog heel veel rek in hem zit. Ik weet dat er opiniemakers zijn die vinden dat hij oogkleppen op heeft. Dat vind ik juist niet, hij ziet vaak heel goed wat er om hem heen gebeurt. Hij heeft meer gevoel voor het herkennen van wie wanneer vrij staat, dan men vindt. Maar dat er ruimte voor verbetering is, dat erken ik ook.''

Minteh heeft een contract dat loopt tot medio 2028 bij Newcastle United. In alle competities was de linkspoot goed voor 27 wedstrijden, en wist daarin zeven keer te scoren en drie assists af te leveren. Zijn rendement ligt, ondanks een vormdip, hoger dan dat van buitenspelers als Hirving Lozano (zeven goals, drie assists) en Noa Lang (vijf goals, één assist). Wanneer Minteh, die pas twee seizoenen op het hoogste niveau actief is, zijn ontwikkeling doorzet, verwacht de Rotterdamse club dat hij zichzelf in de dubbele cijfers kan schieten.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties