"Ik denk dat Feyenoord daar best tevreden over kan zijn"

"Ik denk dat Feyenoord daar best tevreden over kan zijn"

In de vierde onderlinge ontmoeting van dit seizoen hielden Feyenoord en PSV elkaar op een 2-2 gelijkspel. De Rotterdammers lopen dus opnieuw niet in op de koploper, al denkt clubwatcher Mikos Gouka dat dat sowieso geen reële hoop was. In de AD Voetbalpodcast spreekt hij van een terechte uitslag.

"Ik denk dat - zonder dat mensen dat hardop zullen roepen - beide clubs wel tevreden zijn met 2-2", begon Gouka. "Feyenoord heeft volgens mij nooit de illusie gehad dat het de titelrace nog nieuw leven in ging blazen. Juist in een fase waarin bepaalde spelers op omvallen leken te staan, bleven ze overeind op bezoek bij een ploeg die nooit verliest in Nederland. Ze hebben zich goed verweerd en kansen gecreëerd. Ik denk dat ze daar best tevreden over kunnen zijn."

Toch gaf PSV-trainer Peter Bosz aan niet genoten te hebben van de topper. "Ik vraag me af of veel mensen hetzelfde gevoel hebben als Bosz. De mensen die op de tribune of voor de tv zaten hebben - ondanks dat het niet meer om de landstitel ging, want dat was het mooist geweest - toch een gevecht gezien. Minteh die zich steeds verder ontwikkelt, de keepers aan beide kanten; er was genoeg om van te genieten."

Het jagen van Minteh
Op het optreden van Minteh ging hij nog iets dieper in. De Gambiaan maakte de 1-1 uit een fout van Olivier Boscagli, al vond Gouka die fout vooral de verdienste van Minteh zelf. "Hij is zo verschrikkelijk snel in het aanlopen richting een tegenstander. Je ziet vaak dat spelers zich dan even vergissen. De drie seconden die ze normaal hebben, wordt er opeens maar één. Dan komen ze in de problemen. De Feyenoord-spelers zeggen het zelf ook: hij remt niet. Ze worden op de training nog wel eens geraakt, daar moet hij dan zelf om lachen. Ook Boscagli liet zich daardoor verrassen."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties