'Newcastle United wikt en weegt over toekomst Minteh'

'Newcastle United wikt en weegt over toekomst Minteh'

Yankuba Minteh maakt een prima ontwikkeling door en ook Newcastle United kijkt tevreden mee. De Engelsen zien nog altijd toekomst in de talentvolle buitenspeler en overwegen intern een nieuwe verhuurperiode.

Newcastle United heeft sinds de overname geen gebrek aan geld, maar kan niet onbeperkt investeren vanwege diverse regelgeving. De Engelsen hebben niet alleen te maken met de Financial Fair Play-regels (FFP) van de UEFA, ook de regelgeving van de Premier League's Profit and Sustainability Regulations (PSR) is iets waar rekening mee gehouden moet worden.

Tijdens de overname is een strategie bedacht om binnen de regelgeving te blijven en de club sportief zo snel mogelijk te laten groeien. Minteh is hier een uitvloeisel van en dat project blijft voortgezet worden. De Engelsen hebben als doel om talenten zo vroeg mogelijk te scouten, te verhuren om op termijn het verschil te kunnen maken in de hoofdmacht.

Ondanks het vertrek van sportief directeur Dan Ashworth naar Manchester United blijft Newcastle United vasthouden aan de ingezette koers, zo schrijft iPaperSport: ''Newcastle blijft trouw aan dit plan, waarbij scouts wereldwijd actief op zoek gaan naar jonge talenten. De ontwikkeling van Minteh, onder leiding van leningcoördinator Shola Ameobi en Arne Slot van Feyenoord, benadrukt het succes van deze strategie.''

Voor de 19-jarige Minteh komt een basisplaats in de Premier League nog te vroeg, waardoor Newcastle United nu bekijkt wat het beste is voor zijn ontwikkeling. Al moet trainer Eddie Howe nog definitief uitsluitsel geven of hij volgend seizoen de beschikking wil hebben over Minteh. Mocht het tot een nieuwe verhuurperiode komen, dan worden Feyenoord en de Championship gezien als reële opties om Minteh verder te laten ontwikkelen.

Trainer Arne Slot was onlangs lovend over Minteh. "Om hem beter te kunnen krijgen, moeten we hem houden. Ik denk dat er nog heel veel rek in hem zit, want hij is nog maar voor het tweede jaar prof. Hij is hier in het eerste jaar ook nog een paar keer geblesseerd geweest en naar de Afrika Cup geweest, dus dat er nog veel rek in hem zit, geloof ik zeker. Of we hem dan moeten houden, zijn keuzes die we richting het einde van het seizoen moeten maken."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties