Minteh: "Het is niet eenvoudig om buitenspeler van Feyenoord te zijn"

Minteh: "Het is niet eenvoudig om buitenspeler van Feyenoord te zijn"

Afgelopen weekend tegen Almere City werd er met de invalbeurt van Yankuba Minteh een zes gegooid. Intern bij Feyenoord noemen ze de pijlsnelle aanvaller namelijk een dobbelsteenspeler. Je hoopt een zes te gooien, maar het valt regelmatig ook uit op een drie, een twee, of een één. Op Voetbal International wordt het verhaal geschetst van de bijzondere Gambiaan, die eigenlijk nog maar heel kort speelt op profniveau.

"Ik heb het niet altijd makkelijk gehad bij Feyenoord', vertelt Minteh die richting het einde van het seizoen steeds beter in vorm lijkt te komen. "Ik raakte geblesseerd, daarna kwam de Afrika Cup er nog tussendoor, zodat ik minder heb kunnen spelen dan misschien mogelijk was. Het is niet eenvoudig om buitenspeler van Feyenoord te zijn. Je moet doelpunten maken en assists verzorgen én je defensieve taken uitvoeren. Dat is veel, maar voor mij geen punt. Zo ben ik opgegroeid als voetballer: eerst je taken, daarna aanvallen."

Nu de competitie nog 'slechts' tien speelrondes duurt, wordt het tijd dat Minteh een stabiele vorm laat zien om ook de technische staf bij zijn werkgever Newcastle United te overtuigen van zijn kwaliteiten. Momenteel staat de Gambiaan na 25 wedstrijden op zes doelpunten. "Ik ben nog niet klaar bij Feyenoord. Ik wil nog meer laten zien wat ik allemaal in huis heb. We zijn niet meer actief in Europa, maar er komen nog genoeg mooie wedstrijden aan."

FC Groningen
Minteh heeft nog één grote, realistische, droom voor dit seizoen: de bekerfinale halen om hem vervolgens te winnen. "Die lijkt me zó mooi om te mogen spelen. Daarvoor moeten we winnen van FC Groningen. Ik ken FC Groningen niet, maar zij die het kunnen weten, zeggen dat FC Groningen een heel goede ploeg heeft, ook al spelen ze op het tweede niveau."

Doordat de snelle vleugelspeler nog niet lang actief is als profvoetballer, zal de finale van de KNVB Beker extra speciaal zijn voor mij. Al legt hij de focus eerst op FC Groningen. "Voor mij is het een hele grote wedstrijd. Als we winnen, spelen we de finale. Ik hoop dat dan mijn ouders kunnen komen kijken, want dan zou ik mijn eerste prijs kunnen winnen als voetballer. En als ze niet komen, kijken ze in Gambia. Sinds ik bij Feyenoord speel, leeft het hele land met me mee."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties