"Wellenreuther geeft elke wedstrijd weer aanleiding om die vraag te stellen"

"Wellenreuther geeft elke wedstrijd weer aanleiding om die vraag te stellen"

Feyenoord moet het al ruim een maand doen zonder eerste keeper Justin Bijlow. Wederom laat vervanger Timon Wellenreuther echter zien nauwelijks voor zijn concurrent onder te doen. Ook tegen Heracles Almelo was de Duitser weer belangrijk. Zijn optreden werd besproken in FC Rijnmond.

Dennis Kranenburg begon over Wellenreuther toen ter sprake kwam dat Feyenoord sinds de jaarwisseling al 8 keer de nul wist te houden. "Er is een fase geweest waarin zo'n beetje ieder schot op doel een doelpunt was. Het scheelt dat Wellenreuther in een goede fase zit. Maar sowieso, de jongens achterin scoren elke week wel minimaal een 7,5."

Vrijwel wekelijks gaat het over de vraag of Wellenreuther onder de lat moet blijven staan, ook als Bijlow weer fit is. "Ik wil de vraag niet stellen, want ik heb het idee dat ik hem iedere uitzending stel", begon presentator Bart Nolles. "Maar Wellenreuther geeft iedere wedstrijd wel weer aanleiding om die vraag te stellen."

Dit keer gaf Geert den Ouden antwoord. "Feyenoord moet heel goed bedenken wat ze met Bijlow willen. Niks ten nadele van hem, want voor hem is het heel vervelend. Maar gaat Feyenoord geld steken in een jongen waarvan ze weten dat hij maar 50% van de wedstrijden speelt?"

Daar komt nog eens bij dat Wellenreuther kan besluiten te vertrekken als hij opnieuw terug moet naar de bank. "Dat heeft hij al eens aangegeven", weet Kranenburg. "Hij heeft het gevoel dat er echt wat veranderd is; door het publiek wordt hij op handen gedragen. Ik kan me voorstellen dat hij zegt: als ik niet blijf spelen, wil ik met de leeftijd die ik nu heb ergens anders eerste keeper worden. Er is echt wel interesse uit het buitenland, uit grote competities."

Wie zie jij volgend seizoen het liefst als eerste keeper van Feyenoord?
Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties