"Feyenoord straalde een beetje uit: het komt wel goed vandaag"

"Feyenoord straalde een beetje uit: het komt wel goed vandaag"

Feyenoord kende zondagavond weinig problemen met Heracles Almelo. De enige aanmerking op de zege is dat de ploeg het misschien te veel op de automatische piloot wilde doen. Volgens verslaggever Dennis Kranenburg hadden de Rotterdammers er misschien nog wel meer moeten maken.

"Er zijn nog wel wat kansen geweest voor Feyenoord", begon Kranenburg in de Podcast Feyenoord van RTV Rijnmond. "Feyenoord maakte in de eerste helft wel twee goals. Dat was lekker, want we hebben dit seizoen vaak gezien dat het heel veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Maar Heracles kreeg ook best wat kansen, waarbij Timon Wellenreuther een paar keer echt goed redde."

Het was niet de eerste keer dat de Duitser uitblonk. "Het zijn vaak echt wel lastige reddingen. Die bal uit bij Ajax vorig seizoen is toch het meest voor de hand liggende voorbeeld. Tegen PSV maakte hij zo'n zelfde soort redding en vandaag ook weer. Hij raakte 'm net genoeg aan. Dat zijn wel momenten waarop hij absoluut het verschil maakt."

Ook Dennis van Eersel was ondanks de 3-0 zege kritisch op Feyenoord. "Het was gewoon niet zo'n goede wedstrijd. Ik vond ze echt uitstralen: het komt wel goed vandaag. Dit keer was vermoeidheid geen argument - ze konden juist een week rustig aan doen. En het was ook nog eens een tegenstander die het spelletje speelt zoals Feyenoord dat graag heeft: geen muur optrekken, maar van achteruit opbouwen. Eigenlijk had Feyenoord nog ruimer moeten winnen."

Minteh
Wie opnieuw positief opviel, was Yankuba Minteh. "Ik ben kritisch op hem geweest dit seizoen", begon Van Eersel over de Gambiaan. "Met daarbij altijd de kanttekening dat hij pas 19 jaar is en dat we het potentieel zien, maar dat hij die dreigende acties moest gaan koppelen aan rendement. Dat doet hij de laatste tijd. Tegen Almere, tegen PSV en vandaag weer. Het zijn ook steeds de eerste doelpunten in een wedstrijd, dus belangrijke goals. Als hij deze lijn doortrekt, zullen ze in Engeland ook wel wakker worden en speelt hij niet nog een jaartje hier."

Dat laatste is een thema geworden nu Minteh zelf heeft aangegeven graag in De Kuip te blijven. De vraag is niet alleen of Newcastle dat ook wil, maar ook of Feyenoord überhaupt interesse heeft. "Slot zit op dezelfde lijn als toen hij bij AZ zat: in de voorhoede wil je eigen spelers hebben. Dat zijn juist de spelers die de meeste waarde vertegenwoordigen", aldus Van Eersel.

"Je creëert waarde voor Newcastle United", vulde Kranenburg aan. "Daar heeft Feyenoord nu plezier van, maar op de langere termijn gaat Newcastle daar nog veel meer plezier aan beleven als hij nog beter wordt of voor heel veel geld wordt verkocht. Dat wil je voorkomen."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties