Belangstelling voor Wellenreuther: "Dan neem ik een beslissing"

Belangstelling voor Wellenreuther: "Dan neem ik een beslissing"

Timon Wellenreuther heeft in de afgelopen weken nogmaals aangetoond de perfecte stand-in te zijn van Justin Bijlow, maar de Duitser wil zich zelf graag bewijzen als eerste doelman. Hij staat in de belangstelling van diverse clubs uit de Bundesliga, Ligue 1 en Serie A, maar ook Feyenoord zelf wil in gesprek over een mogelijke contractverlenging.

In een exclusief interview met Pascal Martin van Transfermarkt.de vertelt Wellenreuther over de situatie waarin hij zich bevindt. "Als keeper wil je spelen, je zit niet graag op de bank. Ik kijk tot de zomer hoe het gaat en dan neem ik een beslissing." Volgens het dataplatform heeft de doelman een clausule in zijn contract lager dan zijn huidige marktwaarde van drie miljoen euro. De Duitser laat weten voorlopig nog niet bezig te zijn met een vertrek, omdat hij zich in goede handen voelt bij Feyenoord. "Maar ik ben er niet op gefocust, wat er ook gebeurt."

Relatie met Bijlow
Als doelman is het lastig om jezelf onder de lat te spelen en moet je profiteren van bijvoorbeeld blessures bij de concurrent. Toch is de band tussen Wellenreuther en Bijlow erg goed. "We zijn erg collegiaal, bijna vrienden. We praten open met elkaar en hebben wederzijds respect." Als Wellenreuther op het veld staat, denkt hij niet aan de strijd om het doel: "Ik denk van wedstrijd tot wedstrijd en wil presteren. Als ik niet speel, dan kijk ik vooruit en probeer ik hard genoeg te trainen om weer in het doel te staan."

Dankbaar voor support
Bij Het Legioen is Wellenreuther erg geliefd en de redding die hij maakte tegen Ajax vorig seizoen zal ook niet snel vergeten worden. "Ik werd vorig seizoen al heel erg gesteund door de fans toen ik speelde, maar nu is dat nog meer geworden. Ik ben er trots op dat ik zo'n reputatie heb." Juist vanwege dat de doelman zo geliefd is bij de fans is het niet makkelijk om vervolgens weer terug te glijden in de rol van reservekeeper. "Maar ik moet ermee omgaan. Ik heb alleen geen behoefte om altijd achterin te staan."

Hoogtepunt
Alle data tonen aan dat Wellenreuther heel belangrijk is voor Feyenoord en belangrijke reddingen maakt. Volgens data-analist Jesper Siereveld valt dit ook op bij grotere clubs. "Wellenreuther is een zeer complete, moderne keeper. Maar bovenal zijn zijn reflexen fantastisch. Hij is ook erg goed met de bal, wat belangrijk is voor de speelstijl van Feyenoord. Hij is momenteel op zijn hoogtepunt en zou een rendabele optie kunnen zijn voor clubs uit de top vijf competities."

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties