Versterkingen laten waarde zien: "Daarin heeft Feyenoord stappen gemaakt"

Feyenoord heeft de lastige seizoensstart in de Eredivisie achter zich gelaten. De regerend landskampioen maakt inmiddels juist veel indruk, met ruime overwinningen op Almere City (6-1) en FC Utrecht (1-5). Ook clubwatcher Martijn Krabbendam ziet hoe de puzzelstukjes bij Feyenoord langzaam op hun plek vallen.

Zo merkte hij in een video van Voetbal International op dat Feyenoord nu al makkelijker het net vindt dan vorig seizoen. "Vorig jaar waren er drie Eredivisiewedstrijden waarin Feyenoord vijf keer of meer scoorde. Nu staat die teller na vier gespeelde wedstrijden al op twee. Dan is de conclusie - ook al is het nog vroeg - dat Feyenoord blijkbaar makkelijker in staat is om het balbezit om te zetten naar meer kansen en meer goals."

Arne Slot zelf zag dat de versterkingen van afgelopen zomer daarin een belangrijke rol spelen. "Szymanski was belangrijk in het drukzetten en met zijn power, maar soms wel slordig", legde Krabbendam uit wat de trainer daarmee bedoelde. "Met Stengs en Ivanusec hebben ze nu spelers die zo comfortabel zijn aan de bal, dat ze ook onder druk altijd de goede oplossing kunnen vinden. Dat maakt het makkelijker voetballen in die laatste fase van het veld. Daarin heeft Feyenoord wel stappen gemaakt."

Debuut Ivanusec
Uiteraard ging Krabbendam nog even specifiek in op het sterke debuut van Luka Ivanusec. "Hij viel wel een beetje terug aan het einde van de wedstrijd. Hij gaf ook aan dat de intensiteit van het voetbal hier hoger ligt dan in Kroatië. Maar zeker in de eerste helft ging het zo makkelijk aan de bal. Even temporiseren, versnellen, een balletje achter het standbeen", somde hij op.

Bovendien zag hij nog een ander wapen van de Kroaat. "Hij begint als linksbuiten, maar komt heel veel tussen de linies. Als back ga je dan denken: moet ik mee of moet ik blijven staan? Dan heb je Geertruida nog, die als rechtsback ook veel op het middenveld komt. Feyenoord heeft dus overal overtalsituaties. Daardoor speelden ze makkelijk onder de druk van Utrecht uit. Slot zei dat de kracht van Feyenoord vorig seizoen op het trainingsveld lag. Dat is dit jaar weer zo."

Lees meer over
Calvin Stengs Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties