De Telegraaf kiest liefst vier Feyenoorders in Elftal van de Week

De Telegraaf kiest liefst vier Feyenoorders in Elftal van de Week

Feyenoord is eindelijk los in de Eredivisie. Ook in de ogen van oud-voetballer Bart Latuheru, die deze speelronde namens De Telegraaf het Elftal van de Week mocht samenstellen. Daarin koos hij voor liefst vier Feyenoorders, waarmee de club hofleverancier is van het elftal.

Zo was achterin plek voor Dávid Hancko. "Hij speelde tegen FC Utrecht weer erg goed, zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft ook enorm veel inhoud en drive, want in minuut 92 loste hij achterin nog iets op, om vervolgens voorin aan te sluiten voor een eventuele zesde goal."

"Mats Wieffer speelde weer een sublieme partij tegen Utrecht", leidde Latuheru zijn volgende keuze in. "Met zijn onderscheppingen, alles in defensief opzicht dichtlopen en vervolgens de passing direct weer naar voren. Om die reden is hij vorig seizoen al geselecteerd voor Oranje en ik denk dat hij zijn vorm weer te pakken heeft."

Ook debutant Luka Ivanusec maakte direct veel indruk. "Hij was drie dagen op de club en als je dan al dit laat zien... Zowel in de bal als in de diepte was hij erg sterk, maar ook wanneer het op een één-tegen-één aankwam. Hij had ook een mooie uitgestelde pass op Stengs bij de 1-2: net eventjes inhouden en dan die bal steken. Er zat veel in wat zijn spel betreft, ook qua schotvaardigheid."

Als laatste koos Latuheru in zijn voorhoede voor Calvin Stengs. "Door zijn twee assists en goal", lichtte hij toe. "Fijn voor hem, na een matige start. Des te knapper dat hij zich nu weer zo laat zien en al goede statistieken overlegt. En dan is hij nog niet eens in supervorm. Hij is constant bereikbaar voor zijn medespelers en had nog twee passes op Gimenez, die bij een goede aanname ook goals en voor hem dus assists hadden opgeleverd."

Latuheru noemde verder nog de namen van Santiago Gimenez, Quinten Timber en Quilindschy Hartman, die zijn elftal allemaal net niet haalden.

Elftal van de Week:
Nick Olij (Sparta); Joshua Kitolano (Sparta), Jerdy Schouten (PSV), Bart Vriends (Sparta), Dávid Hancko, Bas Kuipers (Go Ahead Eagles); Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer, Luka Ivanusec; Calvin Stengs, Vangelis Pavlidis (AZ)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties