Ivanusec maakt indruk: "Hij is een schot in de roos"

Ivanusec maakt indruk: "Hij is een schot in de roos"

Feyenoord beleefde zondag een goede middag in Utrecht. Het won met liefst 1-5, terwijl die score volgens de analisten van Studio Voetbal zelfs nog verder had kunnen en moeten oplopen. In de uitzending van zondagavond lichtten zij enkele spelers in het bijzonder uit.

Natuurlijk waren alle ogen gericht op nieuweling Luka Ivanusec. "Ik vond dat hij een goede indruk achterliet", oordeelde Pierre van Hooijdonk, die in het bijzonder zijn assist op de 1-2 van Calvin Stengs aanhaalde. "Even uitstellen en dan die steekbal geven; hij maakte meteen een goede indruk in zijn eerste wedstrijd." Volgens Ibrahim Afellay zijn er maar weinig spelers die de pass in die situatie op zo'n manier zouden uitstellen. "De meesten geven hem gelijk, maar hij laat er een paar seconden tussen zitten, waardoor hij de bal zo mee kan geven. Dat is gewoon kwaliteit."

Dat Ivanusec een uitstekende toevoeging is aan de selectie van Feyenoord, vond ook Jeroen Stekelenburg. "Slot had al best veel spelers die af en toe eens een briljante dag hadden. Hij had veel keuze, maar deze speler heeft iets heel stabiels. Hij gaat een aantal keer per wedstrijd een één-tegen-één duel aan, maar kiest er ook vaak voor om de bal in de ploeg te houden. Dat is wel fijn, om ook op die plek spelers te hebben waarop je kunt bouwen. Hij is een schot in de roos."

Stengs en Timber
Tenslotte lijken ook Stengs en Quinten Timber in de laatste twee wedstrijden beter uit de verf te komen. "Stengs was goed. Niet alleen in de bal, maar ook met zijn diepgang", aldus Van Hooijdonk, die ook Timber een goede wedstrijd vond spelen. "Daar zag je vorige week al signalen van. Ik ben kritisch op hem geweest, maar deze laatste twee wedstrijden waren van een respectabel niveau."

Leonne Stentler merkte op dat de twee middenvelders elkaar inmiddels beter aanvullen. "Het goede spel van Timber heeft er ook mee te maken dat Stengs nu op die tienpositie staat, die samenwerking. Stengs die diepte maakt, bijvoorbeeld bij dat eerste doelpunt. Dat is superbelangrijk, omdat daardoor ook andere ruimtes vallen."

Lees meer over
Quinten Timber Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties