Vermoedelijke opstelling: Feyenoord begint ongewijzigd in Heerenveen

Vermoedelijke opstelling: Feyenoord begint ongewijzigd in Heerenveen

Feyenoord werkt toe naar de KNVB bekerfinale. Tenminste, zo leek het tijdens de vorige competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. Een uitermate zuinige overwinning tegen de ploeg van Erwin van der Looi zorgde voor weinig opgetrokken wenkbrauwen. Voor de Rotterdammers is het vooral zaak om scherp te blijven.

Vorige week kwam namelijk naar buiten dat algemeen- en technisch directeur, Ferry de Haan, in gesprek was met Maurice Steijn over een dienstverband vanaf volgend seizoen. Niet veel later maakte de club bekend niet verder te gaan met een andere oud-Feyenoorder. Kees van Wonderen stopt na het einde van het seizoen als oefenmeester bij de Noorderlingen.

De ontstane commotie van afgelopen week zou zomaar eens van invloed kunnen zijn op de wedstrijd. De ploeg van Van Wonderen blonk met name uit in inconsistentie dit seizoen, zo blijkt ook de afgelopen weken. Een overwinning op Ajax werd bijvoorbeeld opgevolgd door een nederlaag thuis tegen Go Ahead Eagles. De prestaties van de aanstaande thuisploeg laten zich zodoende moeilijk voorspellen.

Dat is iets waar Feyenoord voor moet waken, zeker gezien de afgelopen week. Toch zijn de bezoekers torenhoge favoriet om een overwinning uit het vuur te slepen. Zeker gezien de wedstrijd in Rotterdam aan het begin van het seizoen. Met wervelend combinatiespel werd de tegenstander uit de Friesland bij vlagen compleet duizelig gespeeld. De 6-1 uitslag bleek slechts een schrale afspiegeling van de verhoudingen.

Gezien de relatieve rust bij de landskampioen ligt een overwinning voor de hand. Zeker aangezien Arne Slot, buiten de bekende blessuregevallen, met een stabiele opstelling kan toeleven naar het duel. De verwachting is dan ook dat de coach uit Bergentheim geen wijzigingen zal doorvoeren in zijn basisopstelling. Dit betekent dat Luka Ivanušec weer aan de aftrap zal verschijnen.

Feyenoord mist in Friesland de langer geblesseerden Justin Bijlow, Gernot Trauner, Gjivai Zechiël, Alireza Jahanbakhsh en Calvin Stengs. Antoni Milambo is er zondag niet bij. De middenvelder heeft een blessure opgelopen en zal zich om die reden ook niet melden bij Oranje Onder 19.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Ivanušec.

Lees meer over
sc Heerenveen Maurice Steijn Arne Slot Kees van Wonderen Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties