Oud-Feyenoorder Van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen

Oud-Feyenoorder Van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen

Oud-Feyenoorder Kees van Wonderen is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat maakte de club maandagochtend bekend. Voor Van Wonderen - die tussen 1996 en 2004 voor Feyenoord voetbalde - blijft zijn verblijf in Friesland daarmee beperkt tot twee seizoenen.

Nadat de nu 55-jarige Van Wonderen in 2004 zijn voetballoopbaan afsloot, werkte hij jarenlang toe naar het hoofdtrainerschap. Hij was onder meer assistent-trainer bij FC Twente en het Nederlands elftal en trainer bij Oranje Onder 18 en Onder 17, voor hij in 2020 bij Go Ahead Eagles aan zijn eerste echte klus als hoofdtrainer begon. Na twee seizoenen daar werd hij opgepikt door Heerenveen, waar hij dus ook twee seizoenen zou verblijven.

Tot zijn vertrek heeft Van Wonderen nog wel alles om voor te spelen. De club is in de race om een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. De eerstvolgende horde is komende zondag om 14:30 uur tegen Feyenoord. In het Abe Lenstra Stadion komen de Rotterdammers naast Van Wonderen ook oud-Feyenoorder Sven van Beek en de verhuurde Patrik Wålemark tegen.

Lees meer over
Kees van Wonderen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties