Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Beelen vervangt Nieuwkoop

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Beelen vervangt Nieuwkoop

Aanstaande zondag speelt Feyenoord op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam. Arne Slot heeft zich afgelopen week met een compleet fitte selectie kunnen voorbereiden op de stadsderby, zo vertelde de trainer tijdens de persconferentie in aanloop naar de tweede competitiewedstrijd.

De verwachting is dat de wedstrijd van zondag nog te vroeg komt voor Gernot Trauner om in de basis te beginnen. ''Hij heeft twee weken meegetraind. Als hij er zaterdag ook goed doorheen komt, zal hij bij selectie zitten. Of hij fit genoeg is om te starten, moeten we beoordelen met elkaar", legde Slot uit.

De schorsing van Bart Nieuwkoop zorgt ervoor dat er in de verdediging geschoven zal worden. Wegens de aanstaande transfer van Marcus Pedersen zal Lutsharel Geertruida starten op de rechtsbackpositie. Wanneer het inderdaad blijkt dat Trauner nog niet kan starten tegen Sparta, komt Thomas Beelen in aanmerking voor een basisplaats, zo vertelde Slot. "Hij heeft in de afgelopen wedstrijd met zijn invalbeurt aangetoond dat het talent dat ze zagen bij Zwolle, ook in deze zestig minuten bevestigd is. Talent heeft vaak meer dan één wedstrijd nodig om te bevestigen dat wij dat goed hebben gezien, maar hij kan met een heel goed gevoel terugkijken op die wedstrijd."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Zerrouki; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Met de nederlaag tegen PSV en het gelijkspel tegen Fortuna Sittard is het seizoen niet zo gestart als Slot had gehoopt. Voor de wedstrijd tegen Sparta heeft hij zijn spelers extra op scherp gezet. "Bij een topclub is het normaal dat je zoiets moet rechtzetten. We moeten zeker een reactie geven. Ik eis geen overwinning, maar ik eis wel een gedrag dat een overwinning mogelijk maakt. Dat heb ik afgelopen zondag ook gezien. De jongens hebben er alles aan gedaan, maar dat was niet genoeg om van Fortuna Sittard te winnen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties