Van Hanegem: ''Zet mijn vraagtekens bij afhaken grote investeerder''

Van Hanegem: ''Zet mijn vraagtekens bij afhaken grote investeerder''

Feyenoord is een belangrijke week begonnen met een 0-1 overwinning-in-extremis op stadgenoot Sparta. Donderdag staat het affiche Union Berlin - Feyenoord op het programma in het kader van de Conference League en oer-Feyenoorder Willem van Hanegem hoopt op een mooie avond.

"Ik hoorde dat er liefst vijfduizend Feyenoorders in het Olympisch Stadion in Berlijn zullen zitten", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Laten we hopen dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt daar in Duitsland. Toen ik ooit trainer van Feyenoord was, zaten er zevenduizend supporters in het stadion tegen Werder Bremen. Het werd een mooie wedstrijd, waar veel mensen nu nog altijd met plezier aan terugdenken."

"Na de laffe aanval op de mensen van Union Berlin in hartje Rotterdam twee weken geleden, kun je alleen maar hopen dat er deze week geen reactie van de Duitsers zal volgen in Berlijn. Want de aanhang van Feyenoord gaat nooit op de vlucht, weet ik uit ervaring en dan heb je ellende. Toch hoop ik dat iedereen straks in Berlijn die ellende uit de weg gaat. Het zou goed zijn voor de clubs en het hele Nederlandse voetbal, in een tijd waarin nogal wat mensen een kort lontje blijken te hebben."

''Dat zou erg toevallig zijn, denk ik dan''
"We kennen allemaal het verhaal van Mark Koevermans, hem bedreigen was natuurlijk absurd. Het is één van de redenen dat hij vertrekt als algemeen directeur van Feyenoord. Waar ik wel mijn vraagtekens bij zet, is het afhaken van een enorme investeerder. Die zoekt de club al een eeuwigheid en nu had die miljonair de pen opeens al in zijn hand om bij het kruisje te tekenen, om vervolgens toch nee te zeggen.."

Van Hanegem komt in zijn column ook nog terug op de moeizame overwinning van Feyenoord. "Sparta deed het zoals Vitesse eerder, met voortdurend de lange bal achter de defensie van Feyenoord en dat werkt blijkbaar. Zoals Sparta [het deed] mag en de topclubs moeten daar maar een antwoord op vinden. Worden ze nog beter van ook."

Lees meer over
Willem van Hanegem Mark Koevermans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties