'Koevermans voelde zich niet gesteund door RvC; Feyenoord praat met opvolger'

'Koevermans voelde zich niet gesteund door RvC; Feyenoord praat met opvolger'

Mark Koevermans heeft afgelopen week bekend gemaakt te stoppen bij Feyenoord. De algemeen directeur gaf als reden aan dat hij niet meer optimaal kon werken bij de Rotterdamse club omdat hij bedreigingen heeft ontvangen. Koevermans koos voor de veiligheid van zijn gezin.

Koevermans gaf een week eerder nog aan strijdbaar te zijn en zich niet weg te laten jagen uit De Kuip. Dat de algemeen directeur van Feyenoord een week later toch bekend maakte om te stoppen kwam voor iedereen dan ook onverwachts. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam vertelt dat er meer redenen zijn waarom Koevermans gaat stoppen: Koevermans zat namelijk ook niet op één lijn met de Raad van Commissarissen.

''Die bedreigingen waren zeer ernstig, ja'', begint de journalist zijn verhaal bij Veronica Inside. ''Alleen die dateerden wel al van een aantal weken geleden. Wat dat betreft kwam het tijdstip van stoppen voor iedereen wel als een verrassing. Dan ga je een beetje bellen en dan blijkt het ook zo te zijn dat naast de bedreigingen, die echt een grote rol hebben gespeeld, dat Koevermans ook niet op één lijn zat met de Raad van Commissarissen op alle belangrijke dossiers. Als je jezelf dan als algemeen directeur niet gesteund voelt door de commissarissen, dan moet je op een gegeven moment besluiten om te stoppen."

''Daarbij zou hij volgend jaar sowieso al stoppen; hij zou voor een hele korte periode komen, een aantal impopulaire maatregelen nemen en dan met een zak geld de deur uit gaan. Dan had hij zijn werk gedaan en kon Feyenoord ook weer verder. Als commissaris moet je het beleid controleren. Ik heb het idee dat ze zich daar bij Feyenoord actief tegenaan bemoeien en dat het dan botst. Koevermans heeft op een gegeven moment gezegd: ik ben er klaar mee.''

Investeerders haken af
Het afhaken van een mogelijke investeerder werd in het praatprogramma besproken. Krabbendam heeft de geluiden ook gehoord. ''Dat is nogal wat, ja. Er is eerder al een grote investeerder afgehaakt. Dat was al ver voordat bij Koevermans de ruiten waren ingegooid. Daar was ook iets met supporters. Ze hadden een soort puzzeltochtje langs beleidsbepalers gedaan. Toen heeft de investeerder aangegeven er geen zin in te hebben. 'Hier ga ik mijn naam niet aan verbinden, laat maar zitten'.''

Maaskant solliciteerde
Johan Derksen denkt niet dat Feyenoord geen opvolger kan vinden. ''Ik denk dat de mails binnenstromen. De voetballerij heeft zo'n ontzettende aantrekkingskracht. Mensen die in het bedrijfsleven heel succesvol zijn komen nooit in de krant: je krijgt een functie in het voetbal en je zit bij een topprogramma aan tafel. Heel veel mensen gaan zich melden waar je het niet van verwacht.'' Krabbendam onthulde dat de eerste mail al is binnengekomen bij Feyenoord. ''Robert Maaskant heeft gebeld. Hij heeft gesolliciteerd.''

Feyenoord al in gesprek met opvolger
Krabbendam heeft gesproken met Woerts over de huidige situatie. ''Chris heeft het idee dat ze al druk bezig zijn met een kandidaat. Eenhoorn zouden ze het liefste willen, alleen: die heeft ruzie gemaakt met Arnesen, heeft Slot bij AZ ontslagen en ziet dat ze heel veel van AZ kopiëren. Ik weet niet of hij erop zit te wachten. Volgens mij is het iemand uit de voetballerij, maar Chris kon er nog niet veel over zeggen. Misschien maandag.'' Want dan zit Woerts bij Veronica Inside.

Lees meer over
Mark Koevermans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties