Boskamp: ''Heel slecht voor de club dat een stelletje mafkezen hun zin krijgt''

Boskamp: ''Heel slecht voor de club dat een stelletje mafkezen hun zin krijgt''

Vandaag besliste Mark Koevermans om per 1 december te stoppen als algemeen directeur van Feyenoord. De aanhoudende bedreigingen gaven uiteindelijk de doorslag voor Koevermans. In de media spreken oer-Feyenoorders zich massaal uit voor Koevermans en tegen de gewelddaden waaraan de algemeen directeur werd blootgesteld.

Jan Boskamp: “Het is heel slecht voor de club dat een stelletje mafkezen hun zin krijgt. Ik kreeg een belletje en dacht echt: 'wat? Ik heb Mark bij de laatste competitiewedstrijd nog gezien'”, aldus Boskamp tegenover RTV Rijnmond. “Dit is zo’n slechte zaak voor de club. Een ding is duidelijk: echte Feyenoorders doen dit niet. Een stelletje mafkezen krijgt nu zijn zin.” Maar: “Als mensen je dit aandoen, moet je stoppen. Je familie is altijd belangrijker dan Feyenoord. Hoe nu verder? Dit is al de derde in vijf jaar, he. Er moet nu echt ingegrepen worden.” Boskamp heeft ook nog een mening over de daders: "Ze maken de club kapot en zijn te gek om los te lopen."

Rinus Israël vindt de situatie 'te gek voor woorden'. Hij snapt sowieso niet waarom er bedreigingen geuit moeten worden, maar vindt het nog raarder dat het juist in een tijd gebeurt waarin het goed gaat met de club. Ook jeugdtrainer Gaston Taument kon zijn ogen niet geloven toen hij via mail vernam dat Koevermans op zou gaan stappen. "Het is geen vrije keuze geweest van Mark en de bedreigingen lijken te komen van de eigen aanhang. Dat zag je ook bij eerdere directeuren als Jorien van den Herik en Eric Gudde. Dat vind ik echt erg", zo vertelt Taument aan de NOS.

Lees meer over
Mark Koevermans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties