Van Hanegem teleurgesteld: ''De spits is echt triest''

Van Hanegem teleurgesteld: ''De spits is echt triest''

De podcast met het mooiste uitzicht van Nederland speelde zich als altijd vanmorgen weer af. Een chagrijnige Willem van Hanegem bereikte De Kuip om met zijn vriend, en journalist, Wessel Penning de wedstrijd van donderdagavond te bespreken. Tegen FC Volendam viel er weinig te juichen voor het Rotterdamse icoon. Sterker nog, het tegenovergestelde bleek werkelijkheid te worden.

''Dit was wel echt slecht. Ik heb nog nooit zoveel gescholden en gevloekt. Het was zo bar slecht. Het begint bij de keeper, hij maakt het weer makkelijk voor Slot als Bijlow terug is op deze manier. Hij was zo onzeker. Het middenveld was ook droevig'', vertelt Van Hanegem met typerende duidelijkheid in de Willem en Wessel Podcast.

De Kromme gaat verder met zijn tirade. ''De spits is echt triest. We waren blij met hem, maar ik vind het echt verschrikkelijk. We zitten te schelden op de rechtsbuiten die een paar domme dingen doet, maar Gimenez moet hem gewoon afgeven op Minteh. Dan kan hij de bal zo binnenlopen in het begin van de wedstrijd. En daarna nog een keer. Het is mij een raadsel waarom ze Minteh de bal niet geven. Ze willen Gimenez ook telkens laten scoren, maar ik zou hem helemaal geen bal meer geven.''

Het pessimisme rond de Mexicaanse spits leek de laatste weken weer naar de achtergrond te zijn verdwenen. Van Hanegem wil hier niets van weten. ''Ik mis de agressie bij hem als hij een kans mist. Niemand kan mij wijs maken dat die goede periode toeval was. Hij deed een paar dingen in de Klassiekers, dat was zo geweldig. Hij heeft laten zien dat hij een hele goede spits is. Ueda was donderdag één van de weinige die de bal naar dezelfde kleur speelde. Ik ben er geen voorstander van, maar ik zou toch zeggen dat hij Gimenez nu weleens mag wisselen.''

Lees meer over
De Kuip Justin Bijlow Willem van Hanegem Willem Santiago Gimenez Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties