Hancko: "Als je het Feyenoord-shirt draagt, mag je nooit zo voor de dag komen"

De reacties na afloop van de wedstrijd vanuit de selectie van Feyenoord zijn duidelijk: iedereen baalt van het gelijkspel tegen de nummer achttien van de Eredivisie. FC Volendam kon qua statistieken totaal niet meten aan de Rotterdammers, maar toch lukte het de thuisploeg om het doel schoon te houden, wat dit seizoen slechts één keer eerder gebeurde.

"Deze wedstrijd was heel teleurstellend", opent Dávid Hancko op de persconferentie na afloop van het gelijkspel tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. "Volendam speelde goede en had een duidelijk plan, maar deze wedstrijden gaan om onszelf en we hebben ons niet laten zien zoals dat moet. Als je het shirt van Feyenoord draagt, mag je nooit zo voor de dag komen zoals je vandaag doet."

Hancko vindt het lastig om direct na de wedstrijd een nauwkeurige analyse te geven, maar zag wel dat zijn ploeg het liet liggen. "Ze vochten en haalden het tempo uit de wedstrijd. Dat mag alleen geen excuus zijn voor ons, want wij moeten kansen creëren. We lieten ons niet zien en zoals de trainer na afloop in de kleedkamer zei: het is oké om je dag niet te hebben met de bal, maar zonder bal renden we ook niet harder en lieten we ons ook niet zien."

"Richting het einde van de wedstrijd zagen we eindelijk wat urgentie om meer risico te nemen en een doelpunt te scoren", vervolgt de Slowaakse verdediger. "De eerste helft was langzaam en namen we geen initiatief. Eerst hadden we twee-tegen-één op het middenveld en waren wij een beetje te traag en hielden zij de ruimte goed dicht. In de één-tegen-één moeten wij vervolgens gewoon karakter tonen om harder te rennen."

Ook bij Hanko gaat de afsluitende vraag over zijn teamgenoot Quilindschy Hartman. "We zijn heel verdrietig omdat hij een geweldig seizoen heeft. Hij begon als jeugdspeler en hij zou spelen op het Europees kampioenschap, maar nu heeft hij een zware blessure. Ik geloof in hem dat hij hier weer van kan herstellen."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties