Slot: "Dan herken ik mijn elftal van dit seizoen daar niet in"

Terwijl Feyenoord afgelopen weekend nog knap terugkwam van een 0-2 achterstand tegen FC Utrecht, lukte het de Rotterdammers niet om donderdagavond een doelpunt te scoren tegen FC Volendam. Het is de tweede keer dit seizoen dat de hekkensluiter geen tegendoelpunt kreeg en dus mag er zeer kritisch gekeken worden naar het spel van Arne Slot zijn spelers.

"120 minuten gewacht op een goed moment", zo klinken de woorden van de trainer van Feyenoord na afloop. "We hebben wel een paar goede momenten gehad, maar mag het tegen de nummer laatste? Het was veel te weinig om te winnen. Het is niet voor het eerst in een wedstrijd dat wij moeite hebben om ons overwicht om te zetten in goals. Nogmaals, het is heel normaal om overwicht te hebben tegen de nummer laatste als Feyenoord zijnde, maar ik heb heel lang in de wedstrijd te weinig urgentie gevoeld om een goal te maken."

"We hebben te weinig de goal van de tegenstander aangevallen en op het moment dat dat kwam, zat Volendam al dusdanig goed in de wedstrijd dat het niet meer voldoende was om ze op de knieën te krijgen." Was Feyenoord onbewust te gemakzuchtig? "Ik weet niet of het met onderschatting te maken heeft. We hebben al vaker gezien dat als een tegenstander voor een tactiek als deze kiest, dat het wel een manier is om ons aanvalsspel lam te leggen. Er zijn ook zeker fases geweest in de eerste helft waarin ze ons wat hoger onder druk hebben gezet, dan moet je daar gevaarlijker in worden en dat lukte vandaag niet."

Voor de spelers was het na afloop een beetje zoeken naar een antwoord om te beschrijven waar het precies aan lag. "Dat antwoord heb ik wel, maar heb ik al best wel vaak proberen uit te leggen. Ik denk dat de spelers wel herkennen dat de tegenstander ons in een één-tegen-één zet. Maar het is herkennen en dan vervolgens iets uitvoeren wat zorgt voor een kans. Nog steeds vraagt de één-tegen-één over het hele veld dat je in de juiste timing loopt en misschien een betere afstemming hebt. Dat hadden we vandaag over een hele fase te weinig."

"Het is niet voor het eerst dit seizoen dat we een wedstrijd spelen waarin we beter zijn en echt wel kansen krijgen, maar dat het tot het einde toe moeizaam gaat. Best wel vaak weten we dan op het einde die goal te maken. Als ik kijk naar hoe wij de eerste helft speelden, dan herken ik mijn elftal van dit seizoen daar niet in." Na afloop sprak vooral Timber over een slechte wedstrijd van zichzelf. "Een slechte dag in balbezit kan ik prima accepteren, want je moet iets creëren. Maar de manier waarop we die kansen weggaven zegt ook iets over het fanatisme. Daarnaast ook nog het gebrek aan urgentie als we wel in de aanval zijn. Dat vind ik niet weg te schuiven."

Achterstand op PSV
In een fase waarin de koploper het iets moeilijker lijkt te hebben, was dit het moment om de druk nog één keer op te voeren. Die gedachte leek donderdagavond echter totaal niet te spelen. "Dat is heel pijnlijk en vervelend, en eigenlijk ook niet voor het eerst dit seizoen dat wij een goed resultaat halen en een mindere wedstrijd volgt. We weten allemaal hoe we bij Twente voor de dag kwamen na Lazio Roma. Ik denk dat we best wat complimenten hebben gehad over Utrecht-thuis, maar de vraag is of er dan iets ontbreekt om het PSV echt moeilijk te maken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties