Timber: "We moeten ons herpakken voor de supporters"

Timber: "We moeten ons herpakken voor de supporters"

Feyenoord heeft zichzelf vandaag te kort gedaan op bezoek bij de hekkensluiter van de Eredivisie. De Rotterdammers waren simpelweg niet goed genoeg en waren erg slordig aan de bal, terwijl het balbezitpercentage wel lag op 77%. Met 10 schoten op doel en 23 in totaal, waren er kansen genoeg voor het elftal van Arne Slot om de overwinning te pakken, maar met slechts één punt wordt er niet geprofiteerd van het puntenverlies bij nummer drie FC Twente.

"Ik denk dat we veel te slordig waren", begint Quinten Timber direct na afloop voor de camera van ESPN. "Ik weet niet precies wat het was vandaag. Ik denk dat we te vaak van zulke wedstrijden hebben gehad en dat irriteert mij het meest. We waren gewoon niet goed genoeg vandaag, terwijl we denk ik wel genoeg kansen hebben gehad."

"Een team als ons moet gewoon meer kansen creëren en dat hebben we niet gedaan vandaag." Ook persoonlijk was het voor Timber geen goede wedstrijd. "Ik denk dat we vandaag te slordig waren aan de bal. Zij maken er een vechtwedstrijd van en spelen alleen maar lange ballen. Dan moet je zorgen dat je goed bent aan de bal en rustig bent in de eindfase. Er waren te veel momenten, ook van mijzelf, dat we te slordig waren in het balbezit."

Vervolgens krijgt Timber de vraag of het fluiten van de scheidsrechter nog invloed had op de wedstrijd. "We kunnen wel bezig zijn met de scheidsrechter, maar we hebben tien minuten extra tijd gekregen en je hebt negentig minuten gehad om te scoren, dat hebben wij niet gedaan. Als je niet goed bent aan de bal en zij er een vechtwedstrijd van maken, dan maak je het gewoon te moeilijk voor jezelf. Als je dan ook niet de kansen afmaakt die je krijgt, dan wordt het een moeilijke wedstrijd. Het is gewoon vervelend dat het 0-0 is geworden."

De achterstand op de koploper is negen punten met nog zes wedstrijden te gaan en de druk die Feyenoord mogelijk wilde opvoeren kan weer worden vergeten. "Ik denk dat we op dit moment niet bezig moeten zijn met PSV en naar onszelf moeten kijken. We moeten door naar de Klassieker en kritisch kijken naar onszelf. We zijn gebrand, maar wat we vandaag hebben laten zien kan gewoon niet. We moeten ons herpakken voor de supporters."

Als laatste krijgt Timber ook nog een vraag over de blessure van Quilindschy Hartman, met wie de middenvelder heel goed kan opschieten. "Het is pijnlijk natuurlijk. Het is een geweldige jongen en altijd positief. Dat dit hem dan twee keer overkomt is heel vervelend voor hem, maar ook voor het team."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties