Twee kandidaten genoemd voor spitspositie Feyenoord: "Veel uit te halen"

Twee kandidaten genoemd voor spitspositie Feyenoord: "Veel uit te halen"

De spitspositie is komende transferzomer een van de prioriteiten bij Feyenoord. Het huurcontract van Cyriel Dessers loopt af en ook Bryan Linssen zou de club kunnen gaan verlaten. In Studio Voetbal kwamen zondagavond de namen van twee mogelijke opvolgers voorbij.

Rafael van der Vaart trapte af met de 22-jarige Jens Odgaard, die dit seizoen door RKC Waalwijk wordt gehuurd van Sassuolo. "Odgaard vind ik echt een heel goede speler. Als Dessers weg zou gaan... Daar is wel veel uit te halen." Pierre van Hooijdonk bracht daar tegenin dat hij Odgaard meer een 'tien' dan een spits vindt. "Een tieneneenhalf", zei hij over de aanvaller die op alle posities voorin uit de voeten kan.

Ook Jörgen Strand Larsen werd genoemd door Van der Vaart, al is de vraag bij beide spelers of ze de stap naar de top aankunnen. "Ik noem gewoon leuke spitsen op waar ik van kan genieten. Natuurlijk, als je bij Feyenoord of PSV gaat spelen, moet je er wel meteen staan. Deze jongen (Strand Larsen, red.) heeft wel wat, heeft ook een beetje een killersblik. Ik vind het wel een mooie speler om naar te kijken."

Marseille
Uiteraard werd in het programma ook vooruitgeblikt op de ontmoeting met Marseille van komende donderdag. Van der Vaart heeft weinig vertrouwen in een goede afloop voor Feyenoord. "Het zal wel heel veel beter moeten dan vandaag", doelde hij op de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Vandaag was het niet best en Marseille is echt een goede ploeg."

Van der Vaart vervolgde dat hij de winnende goal van Luis Sinisterra 'helemaal niet' aan zag komen. Hij zag bovendien hoe FC Utrecht uit de counter 'heel gevaarlijk' werd. "Het is dat Gustafson te langzaam is om dat af te straffen. Als Payet zulke ballen krijgt, dan ben je gezien. Slot zal waarschijnlijk ook zeggen: 'als we dit willen winnen, moeten we compact staan.' Ik denk dat ze verder terug zullen moeten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties