Ochtendjournaal: Duel met Utrecht was doping voor Europese week

Ochtendjournaal: Duel met Utrecht was doping voor Europese week

Ondanks dat de wedstrijd tegen FC Utrecht nog bijzonder spannend was, keek Feyenoord toch al met een schuin oog naar de belangrijke halve finale tegen Olympique Marseille van aanstaande donderdag. Na de winnende treffer van Sinisterra kon de focus volledig daarnaartoe. 'Lachend naar de wedstrijd van het jaar', kopte het Algemeen Dagblad.

De Telegraaf merkte op dat rond de wedstrijd tegen Utrecht alles al in het teken stond van de ontmoeting met Marseille. "De aanhang spreekt nergens anders meer over, de spelers hadden voor het duel met de Utrechters Marseille ook al in het hoofd zitten en zelfs Slot had waarschijnlijk al één oog op de laatste hindernis richting een Europese finale." Ook het Algemeen Dagblad sprak van 'een noodzakelijk tussendoortje'. "Gevoelsmatig draait het in deze fase van het seizoen natuurlijk om de halve finale, voor de spelers en de trainer de grootste wedstrijd van hun carrière tot nog toe."

Toch werden er geen spelers gespaard en dwong de wedstrijd Feyenoord er wel toe om FC Utrecht serieus te nemen. "Feyenoord moest diep gaan om het gat met achtervolger FC Twente op drie punten te houden", zag De Telegraaf. "FC Utrecht was een taaie, goed georganiseerde opponent, en doelman Fabian de Keijzer pakte na rust op de meest wonderbaarlijke wijze ballen van Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. En hij kreeg een beetje hulp van arbiter Bas Nijhuis, die een goal van Dessers afkeurde. Dat juist een scheidsrechter als Nijhuis een normaal duel affloot, was een klap in het gezicht van de Belgische spits."

Toch is Feyenoord dankzij de late goal van Sinisterra gelukt om met drie punten op zak toe te werken naar donderdag. "Voor het hele elftal van Feyenoord was het slot van het duel met FC Utrecht dankzij de positieve afloop doping voor deze Europese week."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties