Ten Hove aandachtig toeschouwer: ''Ik ga Feyenoord supporteren''

Ramón ten Hove staat momenteel onder contract bij Esbjerg fB. De oud-Feyenoorder maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Denemarken. Ten Hove speelde dit seizoen vijf wedstrijden op het derde niveau en is vanavond op uitnodiging van Feyenoord samen met zijn vriendin aandachtig toeschouwer bij het duel van zijn oude club.

''Ik ga Feyenoord supporteren'', vertelt Ramón ten Hove in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik doe ook een Feyenoord-shirtje aan. Wel onder een trui, want het is fris hier met veel wind. Feyenoord blijft altijd een speciaal plekje hebben voor mij, ik ben van jongs af aan fan. In de tien jaar daar voelde de club als een familie, ik had het altijd super naar mijn zin. Mijn vertrek heeft daar niets aan veranderd, ik volg nog steeds elke wedstrijd.''

Ten Hove heeft in zijn periode op Varkenoord en in De Kuip veel vrienden gemaakt. Met diverse spelers uit de huidige selectie heeft hij dan ook nog wekelijks contact. ''Met Lutsharel en Tein bijvoorbeeld, maar ook met Justin heb ik nog vaak contact. Bijvoorbeeld over onze kleintjes, Justin is ook net vader geworden. We bespreken van alles en steunen elkaar altijd.'' Bijlow en Ten Hove hebben jaren lang samen getraind in het eerste van Feyenoord en daardoor een sterke band opgebouwd.

Feyenoord favoriet
Ten Hove speelde zelf niet tegen FC Midtjylland, maar is redelijk bekend geworden met de Deense competitie. ''Het is een van de weinige clubs in Denemarken die wil voetballen. Normaal wordt hier vrij snel de lange bal gespeeld. Ze zijn ook niet bang voor fysieke duels en hebben veel snelheid voorin. Dat is het grootste gevaar, met de ruimte die Feyenoord met het druk zetten weggeeft. Ze willen voetballen, maar dat is niet hun grootste kwaliteit.''

"Feyenoord moet Midtjylland niet onderschatten, maar er liggen wel kansen'', vervolgt de doelman, die een 1-3 overwinning van Feyenoord verwacht. ''De kwaliteit van deze ploeg is dat ze kunnen verrassen, maar dat is ook hun gevaar. Ze staan elke wedstrijd anders op het veld, je weet niet wat je kunt verwachten. De ene week winnen ze van Lazio of FC Kopenhagen, de week erna verspelen ze weer punten tegen de kleinste ploegen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen