Slot: ''Vaak hebben wij het in uitwedstrijden moeilijker''

Midtjylland doet het niet echt goed in de Deense competitie, al werd er onlangs wel gewonnen van Champions League deelnemer FC Kopenhagen. In de Europa League werd Lazio Roma in de vorige wedstrijd met 5-1 afgedroogd. Arne Slot is dan ook onder de indruk van de tegenstander.

"Het eerste wat ik dacht was: 'Onze volgende wedstrijd is Midtjylland-uit… Wat gaat er dan wel niet gebeuren?'", aldus Slot tijdens de persconferentie. De trainer ziet tegenwoordig wel vaker bijzondere uitslagen langskomen. "Dat is tegenwoordig heel normaal. Voetbal is veel mondialer geworden. Overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen en daarom lopen er ook overal ter wereld goede voetballers rond."

Feyenoord won zelf met 6-0 van Sturm Graz. "De uitslag van Midtjylland vond ik nog iets exceptioneler omdat wij hebben gemerkt hoe goed Lazio is. Als je vijf keer kunt scoren tegen die ploeg, is dat heel indrukwekkend", zo vervolgt Slot, die ook nog uitlegt hoe hij de punten gaat proberen mee te nemen naar Rotterdam. "We zijn ernaartoe aan het werken dat we dezelfde intensiteit kunnen leveren tegen ploegen die wat meer weerstand bieden, zoals we tegen de teams die minder weerstand bieden al doen."

"Vaak hebben wij het in uitwedstrijden moeilijker dan in thuiswedstrijden, omdat clubs die Feyenoord ontvangen net wat meer weerstand kunnen bieden, vaak gesteund door het thuispubliek", zo vervolgt Slot. "Morgen wordt verwacht dat we op de toppen van onze intensiteit spelen. Niet alleen morgen, maar ook de wedstrijden daarna. Ik ben er heel nieuwsgierig naar of ons dat de komende weken gaat lukken, te beginnen met onze wedstrijd hier. Op Europa League-niveau heeft Feyenoord al lang geen uitwedstrijd gewonnen. Het is aan ons om dat weer te laten gebeuren.''

Wie is favoriet in Groep F?
Slot kreeg op de persconferentie de vraag wie de grote favoriet is voor de groepswinst. De trainer lacht en haalt de theorie van zijn dochter aan: ''Die kijkt altijd hoeveel volgers de clubs op Instagram hebben’', zei Slot. "En de club met de meeste volgers is dan favoriet.'' SS Lazio is dan de nummer één en Feyenoord nummer twee. ''Maar de vraag is natuurlijk of het is veranderd door de resultaten in de eerste twee wedstrijden.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties