Rasmussen: ''Het is aan mij om het de trainer moeilijk te maken''

Jacob Rasmussen hoeft hoogstwaarschijnlijk niet op een basisplaats te rekenen tegen Midtjylland, maar toch staat er een bijzondere wedstrijd voor de deur voor hem: Rasmussen keert terug in zijn thuisland. De verdediger verwacht dan ook oude bekenden op de tribune tijdens het duel.

"Wat vrienden en familie hebben besloten om hierheen te komen. Ik heb wat vrienden die overkomen uit Kopenhagen. Dat is iets verder weg, maar mijn familie vertrekt vanuit Odense", aldus de in Odense geboren Rasmussen voor de camera van ESPN.

Dávid Hancko speelt op de positie waar Rasmussen voor gehaald is. De Slowaak maakt indruk waardoor de Deen niet hoeft te rekenen op veel speeltijd. "De laatste weken koos de trainer voor Dávid als linker centrale verdediger. Die keuze begrijp en respecteer ik. Het is aan mij om het de trainer moeilijk te maken. Ik ben een teamspeler en wil mijn medespelers ondersteunen. Het liefst op het veld, maar als ik daar niet sta wil ik dat op een andere manier doen."

Midtjylland speelt gedisciplineerd
Het doel van Feyenoord is om Midtjylland pijn te doen, maar dat wordt volgens Rasmussen allesbehalve een gemakkelijke klus: ''Tegen Lazio stonden ze verdedigend erg sterk. Dat begon voorin. Hun aanvallers en middenvelders zijn gedisciplineerd in verdedigend opzicht, maar ook erg sterk aanvallend. Ze kunnen hun eigen kansen creëren. Het wordt een interessant duel.''

Lees meer over
Jacob Rasmussen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties