"Dan gaan clubs eerder proberen Wellenreuther op te pikken"

De overstap van Arne Slot naar Liverpool mag geplaatst worden in de categorie van Robin van Persie naar Arsenal en Royston Drenthe naar Real Madrid, zo vinden de analisten aan tafel bij FC Rijnmond. Voor Feyenoord zijn dit unieke momenten in de clubhistorie en in het bijzonder bij een trainer. In het regionale praatprogramma wordt uiteraard gesproken over de transfer, maar er worden ook nog andere onderwerpen besproken.

"Ik ben plaatsvervangend trots voor Arne Slot", begint Robert Maaskant. "Ik vind het wel nog steeds verrassend. Ik had niet verwacht dat een club als Liverpool nu bij hem terecht zou komen, omdat hij geen kampioen is geworden dit jaar, uitgeschakeld in de Champions League en uitgeschakeld in de Europa League. Er wordt door clubs ook echt wel gekeken naar of je prijzen wint. Maar wat hij gedaan heeft bij Feyenoord is waanzinnig knap en zijn voetbalvisie is geen enkele twijfel over. Zelf had ik liever gezien dat hij naar een iets kleinere club was gegaan."

Sander Westerveld heeft als speler gespeeld met Slot en heeft ook twee jaar onder contract gestaan bij Liverpool. "Toen hij hier kwam drie jaar geleden, dachten ze echt van ‘succes’. Wat hij toen met dat elftal heeft gedaan zonder echte grote aankopen, dat is ongelofelijk. Hij haalt alle potentie uit de spelers. Ik denk dat hij echt geweldig werk heeft verricht." Maaskant geeft een advies: "Het enige wat ik hoop is dat hij niet dezelfde fout maakt als Erik ten Hag heeft gedaan, door in zijn eigen poule van spelers te zoeken. Daar is er misschien één goed genoeg voor, maar zeker niet drie of vier."

Justin Bijlow
De keeperskwestie bij Feyenoord is iets waar Slot ongetwijfeld zelf ook lang over na heeft gedacht. Uiteindelijk heeft de trainer gekozen om Bijlow op te stellen met oog op het EK, maar is dat te verantwoorden richting Wellenreuther? Westerveld: "Ook voor Feyenoord zal het belangrijk zijn als een speler bij het Nederlands elftal komt. Je kunt je afvragen of het logisch is. Als je Wellenreuther bent en het elke keer geweldig doet, dan komt de trainer bij je langs en zegt dat de ander speelt. Ik denk niet dat hij hier blij mee is."

"Ik denk uiteindelijk dat hij weg zal gaan", doelt Dennis Kranenburg op de teleurstelling bij Wellenreuther. "Hij wil volgend seizoen eerste keeper worden en dat is volgens mij ook logisch als je het bij Feyenoord zo goed hebt gedaan. Ik zie Bijlow niet bij heel veel clubs op de lijst staan. Dan gaan clubs eerder proberen Wellenreuther op te pikken."

Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties