Extra werk voor Te Kloese: "Dat raken ze ook nog eens kwijt"

Extra werk voor Te Kloese: "Dat raken ze ook nog eens kwijt"

Afgelopen donderdag won Feyenoord met 1-3 van Go Ahead Eagles en inmiddels zijn er nog maar drie wedstrijden te spelen in dit seizoen. Dus ook nog maar drie wedstrijden waarbij Arne Slot aan het roer zal staan als hoofdtrainer van de Rotterdammers. In Rondje Eredivisie van Voetbal International wordt de meest recente speelronde en het laatste nieuws in de voetballerij besproken. Zo ook de stelling 'Vertrek van Slot zorgt voor pas op de plaats bij Feyenoord'.

"Dat hoeft niet en is ook de verdienste van Slot", reageert Simon Zwartkruis. "Hij heeft natuurlijk veel meer gedaan dan alleen prijzen winnen. Hij heeft de hele club op zijn kop gezet. Iedereen geniet van de manier waarop hij zijn ploeg laat voetballen, maar daar zit ook een medische omslag ook bij met de staf. Tijdens één van zijn eerste gesprekken met Frank Arnesen zei hij al: de hele club moet aan de bak. Dat was precies wat Arnesen wilde horen en het is niet iets wat ineens vervliegt als de architect weggaat."

"Het gaat er wel om dat de opvolger van Slot in die lijn verder moet", gaat de journalist verder. Dat Feyenoord naar een hoofdtrainer zoekt met specifieke eisen is al een tijdje bekend. Toen Slot vorige zomer in de belangstelling stond van Tottenham Hotspur kon Dennis te Kloese al zoeken naar een opvolger. "Slot heeft natuurlijk zelf bewezen dat het niet lang hoeft te duren voordat je een team aan het voetballen krijgt. Volgens mij heeft Slot er ook voor gezorgd dat er budget is", vertelt Marco Timmer.

Aankoopbeleid
Timmer benadrukt dat er ook wel sterkhouders zullen vertrekken en er dus een drukker zomer op de planning staat. "Ze raken ook Hancko en Geertruida kwijt en misschien Gimenez, Wieffer en Timber als hij een goed EK speelt. Dan is het dus zaak dat je het laatje opentrekt en daar de eerste kandidaat uithaalt die in de lijn van Slot verder gaat. Ik voorzie veel meer problematiek met alleen Te Kloese aan het roer. Bij Feyenoord is het na het vertrek van Slot wel heel dun."

Timmer ziet hoe het bij PSV werkt met een hoofdtrainer, technisch directeur en algemeen directeur. Straks is er bij Feyenoord alleen één directeur die verantwoordelijk is voor twee functies. Zwartkruis benadrukt dat de rol van Slot heel ver ging. "In het aankoopbeleid heeft Slot ook nog een belangrijke rol gespeeld met zijn overtuigingskracht. Als hij je belt als speler, dan komt er echt een heel helder verhaal met wat hij wil en waarom. Dat raken ze ook nog eens kwijt. Maar de basis die hij heeft neergelegd, raken ze niet zomaar kwijt."

Lees meer over
Arne Slot Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties