"Ik denk dat hij ook echt van goede invloed kan zijn op Van Dijk"

"Ik denk dat hij ook echt van goede invloed kan zijn op Van Dijk"

Volgend seizoen zal Arne Slot bij Liverpool, los van mogelijke transfers, gaan werken met drie Nederlanders. Bij de topclub in Engeland staan Ryan Gravenberch, Cody Gakpo en Virgil van Dijk onder contract. De aanvoerder liet eerder al weten Slot een goede trainer te vinden en een mogelijke samenwerking wel te zien zitten. De voetbalvisie van de trainer komt voor Van Dijk zelf waarschijnlijk ook wel goed uit.

"Ik denk dat hij ook echt van goede invloed kan zijn op Van Dijk", begint Van Basten als de stap van Slot ter sprake komt. De voormalig speler van Ajax en AC Milan is heel erg onder de indruk van de manier waarop Feyenoord de laatste jaren speelt en laat dat ook regelmatig horen in de media. Hij denkt dat het, met name voor Virgil van Dijk, goed kan uitpakken bij Liverpool FC. "Daar ben ik heel benieuwd naar, want als ik zie hoe goed die spelers bij Feyenoord opbouwend en aanvallend het doen, dan denk ik dat hij daar zijn voordeel mee kan doen."

"Als je ziet hoe de verdediging van Feyenoord voetbalt van achteruit met de goede structuur en juiste verhoudingen, dan denk ik dat dat ook bij Liverpool het geval kan zijn. Daar speelt Van Dijk een hoofdrol in." Van Basten snapt ook wel dat het voetbal in de Premier League van een hoger niveau is. "Het is wel anders, maar ze spelen ook gewoon met elf tegen elf en je moet gewoon opbouwen."

Rafael van der Vaart ziet het optimistisch in voor Slot bij Liverpool FC. "Ik had daar veel meer ruimte dan in de Bundesliga of waar dan ook. Je hebt daar veel meer ruimte. Ik denk dat hij daar gaat slagen. Het is een vrij onbekende trainer in Engeland. Ik denk niet dat heel veel mensen hem kennen, maar het belangrijkste is als hij daarheen gaat: hij maar één ster voor zich hoeft te winnen", doelt de oud-middenvelder op Mohamed Salah die bij de club blijft maar momenteel niet goed in de selectie ligt onder Jurgen Klopp.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties