Te Kloese: "Vertrouwen dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden"

Te Kloese: "Vertrouwen dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden"

Nu het vertrek van Arne Slot definitief is, breekt voor Feyenoord een spannende tijd aan. Aan algemeen directeur Dennis te Kloese om een geschikte opvolger te vinden voor een van de meest succesvolle Feyenoord-trainers ooit. Op de clubwebsite ging hij vast kort in op die taak.

Te Kloese begon met uit te leggen waarom Feyenoord akkoord is gegaan met het vertrek van Slot. "Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne. Tegelijkertijd begrijpen we heel goed dat werken bij een club als Liverpool voor hem een bijzondere en unieke kans is. Met dat in ons achterhoofd zijn we het gesprek aangegaan, om te kijken of we er samen uit zouden komen. Dat is uiteindelijk gelukt."

"We kunnen met trots en dankbaarheid terugkijken op de jaren dat Arne onze hoofdtrainer was. Onder zijn leiding en met een groep hele goede mensen om hem heen, hebben spelers zich uitstekend ontwikkeld, is het publiek vermaakt met mooi voetbal en - zeker niet onbelangrijk - zijn prachtige resultaten behaald. Arne heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Feyenoord en daarmee niet alleen aan voetbalminnend Nederland, maar ook buiten de grens laten zien waar we als club voor staan en toe in staat zijn. Liverpool krijgt er een buitengewoon vakman bij."

De grote vraag is hoe Feyenoord het vertrek van zo'n 'vakman' gaat opvangen. "Het nadenken daarover is natuurlijk al een hele tijd geleden begonnen. Ook wij wisten wel dat er een reële kans was dat het zou lopen zoals het nu is gelopen. Het fundament dat de afgelopen jaren is gebouwd, is heel sterk, met een groot team van vakmensen. De hoofdtrainer is natuurlijk wel een cruciale schakel daarin. Ik heb er vertrouwen in dat we een zeer geschikte kandidaat gaan vinden, waardoor Feyenoord kan voortborduren op de recente successen."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties