Officieel: Slot aangekondigd als nieuwe trainer van Liverpool FC

Officieel: Slot aangekondigd als nieuwe trainer van Liverpool FC

Arne Slot is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool FC en neemt daarmee na drie seizoenen afscheid van Feyenoord. Gedurende zijn tijd in Rotterdam won Slot de landstitel en de KNVB Beker, en behaalde hij ook een Europese finale. De Engelsen hebben maandag voor het eerst officieel melding gemaakt van de komst van Slot.

Dat Slot naar Liverpool zou vertrekken, was al lang geen geheim meer. De laatste twijfels die er nog waren, nam de trainer vrijdag weg door tijdens de persconferentie zelf te bevestigen dat alles rond was. Ook Jurgen Klopp, de coach die hij na 9 jaar bij Liverpool gaat aflossen, was op de hoogte. De Duitser bezorgde Slot zondag alvast een warm welkom door hem samen met een vol Anfield toe te zingen.

Liverpool communiceerde buiten Slot nog niet over de komst van stafleden Sipke Hulshoff, Etienne Reijnen en Ruben Peeters. Toch is al langer duidelijk dat ook zij de overstap van Feyenoord naar de Premier League zullen maken. Naar verluidt houdt Feyenoord in totaal zo'n 13 miljoen euro over aan de overstap van het viertal. 11 miljoen daarvan is de afkoopsom voor Slot zelf, waarmee hij in één klap een van de duurste trainers ooit is.

De bedoeling is dat Slot, mits zijn werkvergunning op tijd in orde is, per 1 juni in dienst treedt bij Liverpool. In juli begint de Engelse topclub vervolgens aan de voorbereiding. Intussen is Feyenoord op de achtergrond al druk op zoek naar een opvolger. Over welke kandidaten op dit moment het meest concreet zijn, is nog maar weinig bekend.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties