Te Kloese spreekt ambitie uit: "Vandaar met Geertruida verlengd"

Te Kloese spreekt ambitie uit: "Vandaar met Geertruida verlengd"

Als algemeen directeur heeft Dennis te Kloese in zijn eerste periode bij Feyenoord indruk gemaakt door van de club een stabiele organisatie te maken. Naast zijn werkzaamheden als algemeen directeur, laat hij, mede door het ontbreken van een technisch manager, ook zien goed te kunnen onderhandelen.

"Je krijgt natuurlijk regelmatig scoutingsaanvragen en daar hoef je niet afgestudeerd voor te zijn om te zien voor wie deze clubs dan komen", vertelt Te Kloese tegenover RTV Rijnmond over de interesse in de spelers van Feyenoord. "Maar ik denk dat voor sommige spelers het EK bijvoorbeeld ook een reden kan zijn om te blijven, om in een vertrouwde omgeving te spelen en je positie in het nationale elftal niet op het spel te zetten. Plus, we hebben ook de ambitie om volgend jaar weer om de prijzen mee te doen, vandaar dat we met Geertruida hebben verlengd."

Te Kloese begrijpt ook dat hij niet blind kan rekenen op het behouden van spelers en ziet dat er ook nieuwe spelers bij moeten komen. "Mede vanwege het grote aantal internationals en de Europese campagne. Dat is enerzijds een mooie manier van waarde creëren maar wel een flinke belasting op spelers."

Szymański
Het is geen geheim meer dat Feyenoord Szymański graag in Rotterdam ziet blijven, de algemeen directeur van Feyenoord hoopt hier snel duidelijk in te krijgen. "Met Szymanski zijn we bezig met alle administratieve afhandeling van zijn huurovereenkomst en zien we komende maand wat daaruit gaat komen."

Extra hulp
Terwijl de Rotterdammers al een langere tijd zonder officiële technisch directeur zitten, staat er ook een vacature open voor een commercieel directeur. Te Kloese ziet deze functies graag zo snel mogelijk worden ingevuld. "Het kost gewoon veel tijd, je bent fysiek veel erop uit en hebt veel afspraken met agenten en vertegenwoordigers dus daar ga ik zeker hulp in zoeken. Maar hoe dat er exact uit gaat zien, wordt later duidelijk. Ook voor een commercieel directeur zijn we met meerdere mensen in gesprek, dus daar gaat ergens in de komende maanden duidelijkheid over komen. Het wordt honderd procent zeker ingevuld."

Verlenging Slot
Te Kloese is uiteraard blij met het aanblijven van Slot en vertelt dat de verlenging niet van de een op de andere dag tot stand kwam. "Eigenlijk zijn we maanden geleden, ver voor een titel en mogelijke Champions League-deelname, het gesprek met elkaar aangegaan. Dat waren fijne gesprekken waarin Arne denk ik ook de waardering voelde voor wat hij hier neer heeft gezet. Maar je moet wel realistisch blijven. Hij is een jonge trainer met ambities en er gaat een keer een moment komen dat hij op een nog groter podium wil presenteren."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties