Strootman sprak met Feyenoord: "Was een mooie stap geweest"

Strootman sprak met Feyenoord: "Was een mooie stap geweest"

Kevin Strootman vertrok in 2013 uit de Eredivisie en was sindsdien actief in Italië en Frankrijk. Toch was een terugkeer naar Nederland twee jaar geleden een reële optie. In de podcast SEG Stories van zijn management SEG vertelt Strootman over de gesprekken die hij voerde met Feyenoord.

"Twee jaar geleden was er sprake van dat ik terug zou gaan naar Nederland", vertelt de voormalig speler van Sparta, FC Utrecht en PSV. "Toen heb ik gesprekken gevoerd met Feyenoord. Ik had nog een contract bij Marseille, dus dat maakte de situatie complex. Uiteindelijk is het niet doorgegaan."

Of hij daarvan baalt? "Misschien een beetje. Ik heb er geen spijt van, maar het was een mooie stap geweest. Als je ziet waar Feyenoord toen stond en wat ze uiteindelijk hebben bereikt... Het is heel mooi om te zien hoe Arne Slot dat heeft neergezet. Maar het was moeilijk. Als we allebei echt hadden gewild, was het misschien wel doorgegaan, maar uiteindelijk was het te gecompliceerd."

Overigens was spelen voor Feyenoord bepaald geen jongensdroom voor Strootman. Hij onthult in de podcast namelijk ook dat hij vroeger Ajacied was. "Tussen alle Feyenoorders in Ridderkerk was ik voor Ajax. Ik was eigenwijs; mijn broer was voor Feyenoord, dus ik werd voor Ajax. Maar op het moment dat ik bij FC Utrecht kwam, is dat gevoel helemaal weggegaan."

De nu 34-jarige Strootman maakte in 2013 de overstap van PSV naar AS Roma. In 2018 verhuisde hij naar Olympique Marseille, maar daarna keerde hij op huurbasis bij Cagliari en Genoa terug in Italië. Inmiddels staat hij bij Genoa onder contract, al loopt die verbintenis deze zomer af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties