Feyenoorders melden zich bij Oranje en horen woensdag definitieve EK-selectie

Feyenoorders melden zich bij Oranje en horen woensdag definitieve EK-selectie

Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber melden zich vandaag (maandag) bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman nodigde het drietal, samen met veertien andere internationals, uit voor een driedaagse trainingsstage ter voorbereiding op het EK. Komende woensdagmiddag maakt hij bekend welke spelers hij definitief meeneemt naar dat eindtoernooi.

De drie Feyenoorders hebben dus drie dagen om zich te bewijzen aan de bondscoach. Dat geldt uiteraard ook voor de veertien andere namen: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Ryan Gravenberch, Xavi Simons, Cody Gakpo, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Memphis Depay en Wout Weghorst. De overige spelers melden zich - mits zij de uiteindelijke selectie halen - later in Zeist.

Het Nederlands elftal traint dus drie dagen, voor woensdagmiddag de definitieve selectie bekend wordt. Vervolgens begint met de 26 overgebleven namen de echte voorbereiding. Daarin oefent Oranje twee keer in De Kuip: op donderdag 6 juni tegen Canada en op dinsdag 11 juni tegen IJsland. Op 14 juni gaat het EK van start, terwijl Nederland op 16 juni voor het eerst in actie komt. Naast die openingswedstrijd tegen Polen speelt de ploeg van Koeman in de groepsfase ook tegen Frankrijk en Oostenrijk.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties